Conturile Primăriei Turnu Ruieni, alimentate cu peste 7 milioane de lei!

Mai multe unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin, printre care și comuna Turnu Ruieni, au primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru continuarea investițiilor de infrastructură locală, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primăria Turnu Ruieni are în derulare mai multe proiecte cu finanțare de la bugetul de stat pentru înființarea rețelelor de apă și canalizare și modernizare drumuri comunale. Investițiile se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, iar lucrările se află în diferite stadii.

Numai în ultima săptămână, în comună au intrat peste 7 milioane de lei, bani alocați Primăriei Turnu Ruieni de Ministerul Dezvoltării, pentru decontarea lucrărilor efectuate pe perioada verii. „În șapte zile ni s-au alocat 7,1 milioane de lei pentru decontarea lucrărilor efectuate pe perioada verii. Am decontat 500 de mii de lei pentru rețeaua de apă în comuna Turnu Ruieni, 2,2 milioane pentru rețeaua de canalizare în stațiunea Muntele Mic, un milion de lei pentru rețeaua de apă în stațiunea Muntele Mic, iar diferența până la 7,1 milioane de lei pentru modernizare străzi la Turnu Ruieni. Pentru străzi s-a decontat primul strat pentru 7,2 kilometri de asfalt. Stratul doi se va turna începând cu finalul lunii octombrie, iar pentru primăvară ne va rămâne să facem rigolele și accesele la gospodării.”, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor, Belci spune că la apă și canal gradul de execuție este de 90%, iar la drumuri de 60%. „Rețeaua de apă – canalul pe Muntele Mic preconizăm să o punem în funcțiune în iunie, pentru că acolo, datorită condițiilor meteo, nu vom putea lucra pe perioada iernii, deși ar mai fi foarte puțin de lucru. Rețeaua de apă din comună, însemnând localitățile Borlova, Turnu Ruieni, Zervești și Dalci, încercăm să o finalizăm până în primăvara anului viitor, prin martie. Și ne mai rămâne canalizare în comună, însă aici nu pot să mă pronunț, pentru că nu am avut o discuție concretă cu constructorul. Aici avem câteva branșamente mai complexe și depindem de un constructor care va fi subcontractat, pentru că lucrarea necesită niște foraje, și nu ne putem  pronunța până nu finalizează respectivul. Canalizarea e undeva la 90% ca și grad fizic de execuție.”, a concluzionat Cosmin Belci.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/