Producătorii de carne au fost găsiți cu nereguli!

53 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate producătorilor și distribuitorilor de carne, de la începutul anului și până în prezent. Controalele nu se opresc aici.

Direcția Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a considerat necesară efectuarea unor controale de rutină, pentru a monitoriza atent activitatea unităților ce lucrează cu carne. Binevenitele controale au scos la iveală nereguli destul de grave. Principalele nereguli au fost sesizate la nivelul magazinelor alimentare. Condițiile în care era depozitată carnea la multe din măcelariile din Caraș-Severin au ridicat mari îngrijorări în ceea ce privește sănătatea populației. Un număr de 232 de unități de desfacere au fost în vizorul inspectorilor.

Cele mai multe unități de desfacere funcționau fie fără autorizare sanitar- veterinară, fie fără respectarea normelor sanitar-veterinare pentru siguranța alimentelor. Magazinele în cauză au fost sancționate și pentru că nu depozitau corespunzător produsele din carne. Cea mai gravă acuzație este aceea cu privire la punerea în consum a alimentelor care nu corespund parametrilor microbiologici.

Un total de 53 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de la începutul anului. Au fost aplicate chiar 3 ordonanțe de suspendare a activității și 4 ordonanțe de interzicere a activității. Inspectorii Direcției Sanitare sunt puși pe treabă și în perioada care urmează.