Controale după inundațiile devastatoare din Banat! „Marele director Bojin de la Timișoara a cheltuit mulți bani aiurea și fără efect pentru cetățeni”

După prăpădul din ultimele zile, în care inundațiile au arătat bănățenilor ce neajutorați sunt în fața naturii, ministrul de Interne, Marcel Vela, trimite Corpul de Control la Apele Române, considerând că au fost aruncați bani mulți pe lucrări de decolmatare.

Ministrul Marcel Vela reamintește că pâraiele Potoc și Zlagna sunt administrate de Apele Romane, iar în 2015 și 2016 le-a propus, în calitate de primar, să elimine o dată pentru totdeauna cauza inundațiilor pentru că efectele dezastruoase pentru caransebeșeni se vor repeta an de an la toate ploile mai abundente.

La Potoc am propus să fie făcut un mic baraj în zona Aeroportului, la viaductul de la centură, pentru a se controla debitul și a evita inundațiile din aval, iar pentru Zlăgnița am propus să fie deviată în amonte de Caransebeșul Nou, paralel cu centura, direct în râul Sebeș, pentru a nu mai trece printre casele de pe Calea Severinului. Din păcate, marele director Bojin de la Timișoara a preferat să facă anual decolmatări cheltuind (cam) mulți bani aiurea și fără efect pentru cetățeni și proiectul să zacă de cinci ani prin sertarele lor”, spune Marcel Vela.

Ministrul mai adaugă că, dacă Apele Romane ar fi făcut aceste lucrări propuse de Primăria Caransebeș, s-ar fi redus pagubele. Marcel Vela spune că Guvernul PNL va rezolva problema: „Noul director Ervin Moldan de la Administrația Națională Apele Române a promis ca va urmări demararea proiectelor. Totodată, i-am solicitat trimiterea Corpului de Control la Apele Române Timișoara, inclusiv pe tema lucrărilor de la Zlagna și Potoc”.