Contre între USR PLUS și PNL pentru rectificarea bugetară. Motivul disputei

untitled design set 970x90 px

Consilierii locali liberali și cei ai USR PLUS s-au contrat, în cea mai recentă ședință, cu privire la banii pe care administrația publică locală ar urma să îi aloce Clubului Sportiv Municipal. Dezbaterile au avut loc în contextul rectificării bugetare aflată pe ordinea de zi a plenului.

Vineri, administrația locală a fost înștiințată de Ministerul Finanțelor că cinci milioane de lei vor fi repartizați pentru plata asistenților sociali care au în grijă persoanele cu handicap. Cum banii au fost deja acoperiți de autoritățile locale, s-a decis ca suma să meargă spre alte nevoi, prin rectificarea bugetară supusă votului aleșilor locali. Astfel, Clubul Sportiv Municipal ar urma să primească un milion de lei pentru testarea sportivilor, iar 3 milioane de lei să fie alocați pentru tranșa în avans pe care Colterm trebuie să o plătească E.ON. Alte 3 milioane de lei ar trebui să fie alocați reparării străzilor din proximitatea centrului Timișoarei.

„Care ar fi motivația pentru care la mijloc de decembrie mărim bugetul SCM cu un milion de lei? Este totuși de neînțeles pentru mine și îmi amintesc cu câtă greutate am redus bugetul acestui club în vară, ca acum să venim cu un plus pe bugetul lor?”, a întrebat liberalul Dan Diaconu, în ședința de plen.

„Motivul este tocmai pentru că ați tăiat bugetul cu două milioane, în speranța că nu vor mai fi concursuri. Au început activitatea, trebuie testați și mie mi s-a explicat astfel. De fapt, tot rămâne o tăiere de un milion, sportivii au primit salariile până în septembrie, iar de atunci nu au mai primit. Eu am considerat că de două luni joacă fără salarii și nu vor putea participa la competiții, asta ar fi o demotivare mare. Vă asigur ca la anul o să avem în vedere un buget redus la SCM”, a explicat primarul Timișoarei.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu votul a 21 de consilieri. Liberalii, cinci la număr, au votat împotrivă.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/