Contractele de management au expirat pentru peste 120 de directori de școli, în Timiș. Schimbările propuse de inspectorii școlari

timisoara capitala 2023

Mandatele a 128 de directori și a altor 40 de directori adjuncți au expirat la începutul acestui an calendaristic, iar în patru dintre cazuri, inspectorul școlar general de Timiș a considerat necesară intervenția pentru o schimbare. 

Unii directori de școli au intrat în pensie, cum a fost cazul managerului Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, în timp ce alții nu și-au mai dorit funcția (Școala Generală Teremia). Directorul în funcție al Școlii Gimnaziale „Sorin Titel” nu și-a mai dorit un mandat, din cauza unor probleme de sănătate. Iar în cazul directorului Liceului Teoretic Baptist din Timișoara, căruia i-a expirat mandatul, el a fost numit inspector la IȘJ Timiș, la managementul resurselor umane. La liceu a fost nominalizat un alt director.

Între cei cărora le-au expirat mandatele se numără și directorul școlii din Dumbrăvița. Marin Popescu a vrut să înlocuiască, dar s-a lovit de un refuz puternic al dascălilor și părinților din localitate. Aceștia au protestat, iar Popescu a trebuit să își schimbe decizia, astfel că directorul a rămas pe poziție.

CITEȘTE ȘI: Directorul școlii din Dumbrăvița rămâne în funcție. Decizia Inspectoratului Școlar Timiș

Cuib de vise 1000x100

„La Biled i-a încetat contractul de management și acolo am numit un alt director până la organizarea concursului la finalul acestui an școlar, la Generală 18, Școala Gimnazială Ghiroda și la Școala Gimnazială Liebling – la fel. Deci avem patru unități de învățământ în care directorilor le-au expirat contractele, iar eu am solicitat avizul pentru a numi noi directori. În cele patru situații, am considerat că managementul are nevoie de un impuls, de o schimbare de atitudine din perspectivă managerială.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

În județ sunt 878 de cadre didactice cu competențe în domeniul managementului. Dascălii fac parte din Corpul național de experți în management. La ultimul concurs organizat, la finalul anului trecut, s-au înscris 18 candidați, însă doar 8 au promovat.