Contractele de finanțare pentru investiții în spitale din vest, semnate la Timișoara de ministrul Rafila

rafila

La Timișoara, ministrul Sănătății a semnat, joi, contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie și alte două unități medicale din vest. 

Viitorul spital oncologic de la Timișoara va fi ridicat în Calea Torontalului, pe scheletul de clădire destinat inițial Spitalului Municipal. Investiția în valoare de aproape 200 de milioane de euro va fi finanțată prin PNRR.

Tot  la Timișoara au fost semnate și contractele de finanțare pentru alte spitale din regiune care au obținut finanțare prin PNRR. Este vorba despre Spitalul Municipal Lugoj și construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie din Arad.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„Aici avem o oportunitate pentru Banat şi cred că există toate resursele materiale şi umane înalt calificate care să facă ca aceste trei obiective de investiţii – Institutul Oncologic Regional de la Timişoara, Spitalul Municipal Lugoj şi o nouă maternitate în judeţul Arad – să se concretizeze. Semnăm astăzi contractele de finanţare care înseamnă sume deloc mici, de 2,5 miliarde de lei pentru aceste trei obiective, din care jumătate la IORT. Aceste investiţii în sănătate nu sunt făcute să mărească decalajele între diferite localităţi sau judeţe, ci trebuie făcute astfel încât aceste decalaje să fie reduse şi toţi cetăţenii să aibă acces la servicii medicale de bună calitate Din păcate, în acest PNRR, 22 de judeţe au fost excluse. Este important pentru comunitatea locală şi regională ca aceste proiecte să înceapă şi să se finalizeze.”, a declarat Alexandru Rafila.

În altă ordine de idei, Alexandru Rafila a vorbit și despre criza medicamentelor de la nivel național. El a spus că problema nu este doar a României, ci se regăsește la nivel european. Potrivit lui Alexandru Rafila, ministerul are un bun parteneriat cu industria farma și Colegiul Farmaciștilor pentru depășirea unor potențiale sincope.

tmc 640