Contracte cu încredințare indirectă pentru și cu firmele de casă ale Consiliului Județean!

Nu mai e niciun dubiu, e certificat prin sentințe judecătorești definitive faptul că Direcția de Administrare a Patrimoniului din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a încheiat contracte de lucrări cu firme de casă. Firme care au plătit șpagă grea!

Constructorii din Caraș-Severin abonați la banii publici, în special la contracte cu Consiliul Județean sau cu instituțiile publice din subordine, au început să-și facă vânt unii altora spre pușcărie. Și, în același timp, oamenilor din administrația județeană de la care au obținut în mod discreționar contracte sau care le-au facilitat efectuarea unor plăți cu celeritate sau fără ca lucrările să fie recepționate. Lucru constatat și de Curtea de Conturi, nu numai de DNA! Afaceriștii care au făcut milioane de euro și au împărțit șpăgi pe măsură au ajuns să se lucreze astăzi unii pe alții. Și asta pentru că, la un moment dat, foamea de bani și frauda au fost atât de mari încât s-a sărit calul. Mai exact, s-a sărit peste clasicul comision neoficial, pentru că așa i se spune șpăgii, de 10 la sută! Următorul cap căzut, după cele ale lui Ianăș Roșeți și Ionesie Ghiorghioni, spun gurile rele, ar trebui să fie cel al Ginei Pavel, directorul general al Direcției Generale Financiar-Administrativ din cadrul CJ. Gina Pavel, care a dat cu subsemnatul la DNA încă de la momentul reținerii lui Ianăș Roșeți, ocazie cu care a declarat pe proprie răspundere că era în Consiliul Județean mai mult decât un director general al Direcției Generale Financiar-Administrativ, e arătată acum cu degetul și oferită organelor de cercetare penală. De cei cărora le semna până mai ieri dispozițiile și ordinele de plată!

Procurorii anticorupție sunt trimiși la firma Conserv Gin, din Oravița, firmă înființată în 2007 și care astăzi nu mai există. Aceasta a aparținut Vetuței Trif și soțului său. Vetuța Trif este nimeni alta decât sora Ginei Pavel! Până aici, nimic în neregulă. Numai că organelor de cercetare penală li se sugerează faptul că firmele de casă ale CJ, cărora li se acordau contracte în mod discreționar, așa cum DNA a constatat deja, alimentau ulterior conturile SC Conserv GIN Oravița. Pe baza unor contracte de lucrări, de care era mai mult sau mai puțin nevoie.

Vetuța Trif, administratorul SC Conserv GIN Oravița, recunoaște relațiile contractuale cu câteva din firmele abonate la banul public: „De la Camand Impex am primit două lucrări, de la Help Trans, alte două. Din câte îmi amintesc, același lucru s-a întâmplat și cu CLR Denis Montaj și Narwilde. Toate aceste aspecte nu au legătură cu funcția surorii mele. Mi-a plăcut să lucrez la vedere, nu am nimic de ascuns. Aș fi putut înscrie firma pe o altă persoană, dar nu am vrut acest lucru“. Vetuța Trif a mai explicat că firma a fost înființată în 2007, pe când sora sa nu devenise director general în cadrul Direcției Generale Financiar-Administrativ a Consiliului Județean.

În ciuda relațiilor contractuale dintre firma surorii sale și constructorii care au prestat lucrări pentru administrația județeană, Gina Pavel stă liniștită. Și asta, pentru că nu are nimic pe suflet. „Nu aveam cum să încredințez eu vreo lucrare, eu am alte atribuții. În plus, nici nu am făcut trafic de influență, să fi intervenit pe lângă patronii unor firme să încredințeze unele lucrări firmei surorii mele. Dacă s-a întâmplat așa, înseamnă că au avut o înțelegere, dincolo de mine“, s-a apărat aceasta.

Lăsând-o deoparte pe Gina Pavel, e clar că în momentul de față drumarii se îngroapă unii pe alții. Nu întâmplător, astăzi, toate firmele mari de construcții fiind călcate deja de procurorii DNA. Dar despre aceste firme, într-un articol viitor!

 

foto: Facebook

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/