Contract reziliat! Primăria Lugoj rupe contractul cu firma care execută lucrările în centrul orașului

centru lugoj lucrari

Autoritățile lugojene au anunțat că vor rezilia contractul cu constructorul care trebuia să reabiliteze primul tronson din centrul orașului Lugoj, lucrare demarată în luna septembrie a anului trecut.

Demersul vine în urma solicitării antreprenorului, care nu mai dorește să realizeze lucrarea cu aceeași sumă cu care a câștigat licitația. Reprezentanții Primăriei și cei ai constructorului se vor întâlni pentru a evalua nivelul și costurile lucrărilor executate până acum, care nu sunt foarte numeroase.

„Firma care a câştigat licitaţia, una din Craiova, spune că prețurile au crescut foarte mult și ne-a comunicat intenția de a rezilia contractul și a făcut o solicitare în acest sens. Practic contractul este denunțat unilateral de către antreprenor. Urmează să ne întâlnim pentru a evalua o situație finală a lucrărilor executate și a materialelor existente pe șantier. Vom plăti tot ce s-a executat la zi, vom face un proces-verbal de recepție parțială și apoi un altul de reziliere a contractului”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Conducerea primăriei lugojene s-a întâlnit și cu proiectantul lucrărilor și a fost schimbată soluția de execuție, astfel că vor fi scoase la licitație toate cele trei tronsoane, cu bani care se vor obține dintr-o finanțare europeană.

Administraţia lugojeană nu a comunicat însă un termen de finalizare al lucrărilor, astfel că zona centrală riscă să rămână şantier deschis pentru o bună perioadă de timp în anii ce urmează.