Contrabandiștii de țigări din Timiș, vizitați la primele ore ale dimineții

Contrabandiștii unei grupări infracționale, cu vârste între 34 și 58 de ani, s-au trezit cu polițiștii la ușă! Țigările fără timbru erau vândute în Timișoara, Dumbrăvița și peste graniță, în alte state membre UE.

Agenții Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii DIICOT au efectuat cinci percheziții domiciliare în județul Timiș, la locuințele unor suspecți de contrabandă cu tutun. Din 2017, un bărbat de 45 de ani a constituit un grup infracțional organizat cu care a colaborat în diferite acțiuni de contrabandă. Ulterior, alte persoane au aderat la contrabanda cu tutun. Liderul grupării a racolat mai multe persoane de încredere care acționau la ordinul său pe raza Timișoarei și a comunei Dumbrăvița. Produsele accizabile ar fi fost transportate spre valorificare și pe piețe din alte state europene.

Cinci suspecți au fost conduși la sediul DIICOT în vederea audierii și luării măsurilor legale. La percheziții au participat și jandarmii din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE Și: Razie de proporții în Timiș! 1.400.000 de țigarete fără timbru au fost găsite de polițiști