Contrabandă cu arme letale pe traseul SUA – Moldova Nouă! FBI-ul a descins în Clisura Dunării! (UPDATE)

Un cetăţean româno-american, întors recent de peste ocean în oraşul de la Dunăre, a fost reţinut aseară după o acţiune impresionantă a oamenilor legii la care au participat şi agenţi FBI.

Luis Cristian, fiul profesorului de sport Ion Bându din Moldova Nouă, a fost condus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, după ore întregi de percheziţii făcute la domiciliul lor din oraş. Mascaţii l-au găsit acasă doar pe profesorul Bându, fiul său fiind ridicat dintr-un bar situat pe faleza Dunării. Numărul mare al oamenilor legii veniţi la Moldova Nouă a sugerat că e vorba de o acţiune foarte serioasă, mai ales că printre ei s-au aflat şi agenţi FBI. Primele informaţii concrete au apărut odată cu audierea cetăţeanului româno-american la sediul IPJ Timiş. Înainte să revină în România, lucru care s-a întâmplat cu vreo lună şi ceva în urmă, acesta a trimis un colet în ţară. Printre diverse lucruri a trimis şi o armă letală, un pistol cu peste 700 de gloanţe. Ciudat este că tatăl său ar fi refuzat să ridice pachetul. Până la urmă însă, coletul a ajuns în posesia tânărului. Arma şi muniţia au fost descoperite ieri, cu ocazia percheziţiilor.

„Clientul meu a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de contrabandă în formă calificată cu arme şi muniţii şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. El are permis de port-armă în America şi nu a cunoscut faptul că în România e infracţiune deţinerea unui astfel de pistol”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

UPDATE, ora 12.30

Express de Banat a aflat motivele pentru care mascaţii au luat ieri cu asalt locuinţa profesorului Bându, din Moldova Nouă. La începutul acestui an, fiul său, Luis Cristian, i-a trimis din Statele Unite ale Americii un colet. În timpul efectuării controlului vamal la Direcţia Regională Timişoara, s-a descoperit în interiorul coletului un pistol demontat în bucăţi şi 720 de cartuşe cu glonţ de diferite calibre. Luis Bându a mărturisit că deţine legal arma letală în America şi că nu a cunoscut faptul că deţinerea ei în România este imnterzisă. Faptul că pistolul era demontat pare însă să-i contrazică susţinerile. În momentul de faţă e audiat la Parchet şi are toate şansele să se aleagă cu propunere de arestare preventivă. Tatăl său, profesorul de sport Ion Bându, a dat şi el explicaţii, în calitate de martor.

UPDATE, ora 12.50

Oamenii legii au revenit astăzi în Moldova Nouă. De data aceasta ar fi vizate și alte locații. Revenim cu amănunte!

UPDATE, ora 16.30 

Luis Bându este aşteptat în faţa instanţei de judecată fiind propus pentru arestare preventivă.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

Foto: facebook