Continuă vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie din Timiș! Doctorii așteaptă și dozele de vaccin antigripal

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă și în cabinetele medicilor de familie din județul Timiș. Pacienții care doresc se pot programa și pentru doza a treia.

Județul Timiș a ocupat primul loc la capitolul vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Peste 20.000 de pacienți au optat pentru această variantă, iar acum se poate solicita și imunizarea cu cea de-a treia doză. Inițial nu s-a stabilit dacă medicii vor fi plătiți și pentru această procedură.

„Am înțeles că există o Ordonanță de Guvern și până la urmă medicii de familie vor fi plătiți și pentru că administrează doza a treia. Am înțeles așadar că problema va fi remediată”, a explicat Mihai Iacob, președintele Societății Timiș de Medicina Familiei.

De asemenea, doctorii așteaptă să primească și vaccinul antigripal. Ministerul Sănătății a anunțat, în urmă cu o săptămână, că pentru sezonul 2021-2022 se intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a aproximativ două milioane de doze de vaccin gripal.

„Ar fi trebuit să înceapă campania de vaccinare și cu vaccinul antigripal, dar noi încă nu am primit dozele”, a mai spus Mihai Iacob.

Vaccinul contra gripei și vaccinul împotriva COVID-19 se pot administra oricând, în aceeași zi sau în zile diferite. Administrarea acestora se poate realiza atât persoanelor care au primit prima doză și rapelul, cât și doza a treia.

Repartiția dozelor de vaccin antigripal către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți. Apoi, DSP-urile vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare. Vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personal medical, precum și gravidele.