Continuă boicotul?! Rămâne Reșița cu Crina și vechiul Consiliu Local?! [UPDATE]

Pesediștii ar putea lipsi și astăzi de la a doua încercare de constituire a Consiliului Local Reșița și asta pentru că ei și-au justificat boicotul de acum trei zile prin faptul că ar fi fost firesc ca înainte de toate să fie instalat noul executiv la Consiliul Județean și mai apoi în fiecare oraș în parte.

Dacă astfel au gândit social-democrații, atunci e ușor de anticipat absența lor și astăzi. Dacă motivele au fost cu totul altele, atunci e foarte posibil ca astăzi, la ora 11, Ioan Popa să-și intre în drepturile de primar al municipiului, iar noul Consiliu Local să fie validat. Ioan Crina, viceprimarul PSD cu atribuții de primar care se pregătește să predea liberalului Popa fotoliul de edil-șef, a taxat comentariile făcute de liderii PNL și a liniștit pe toată lumea, în sensul că nu ar fi nicio grabă cu învestirea noilor aleși ai reșițenilor deoarece el încă are drept de semnătură.

În momentul când s-au dat certificatele, eu i-am spus domnului Popa să vină în Primărie, să ia contact cu problemele, să cunoască oamenii, să stabilească ce face și, atunci, de comun acord, chiar el a spus să-i oprim să mai aducă gunoaie la Reșița. Eu l-am sunat și l-am întrebat dacă vrea să ridicăm acea dispoziție, mi-a spus că da și am ridicat-o. Eu nu am pus interesele altora înaintea intereselor comunității! Nu-mi place ce a declarat, că nu poate semna contractul cu ăia de la ICO pentru Parcul Industrial. Pot eu să semnez! Acea firmă a venit aici adusă de mine și de hotărârile date de vechiul consiliu local. Eu i-am spus lui Nelu Popa că nu voi pune niciodată o talpă politică”, a declarat Crina pentru Express de Banat.

UPDATE, ora 12.00

Pesediștii nu s-au prezentat nici astăzi la ședința de constituire a Consiliului Local Reșița. La fel a procedat și consilierul ales din partea Partidului Verde. În aceste condiții, Ioan Crina rămâne liderul administrației publice reșițene. “Fiind a doua oară când nu se prezintă PSD-ul, am început să mă obișnuiesc cu ideea. Prima dată am fost uimit, nu mă așteptam, dar politica se învață pas cu pas, deși politica pentru mine nu e o prioritate, eu vreau să fac administrație și pe această cale anunț faptul că miercuri oricum vom fi validați în învestiți. Ne vom apuca de treabă”, a comentat situația Ioan Popa, primarul ales al reșițenilor.