Continental, investiție de 3,3 milioane de euro într-un sistem care elimină mirosul de cauciuc de la fabrica din Timișoara

continental sistem
explo 1000x200

Compania Continental a investit 3,3 milioane de euro într-un sistem care are scopul de a elimina mirosul de cauciuc de la fabrica din Timișoara, de care se plâng numeroși cetățeni.

Noul sistem instalat la fabrica de cauciucuri Continental din Timișoara este unul de tratare a emisiilor olfactive. Investiția, care se ridică la aproximativ 3,3 milioane de euro, a fost anunțată la sfârșitul anului trecut, fiind finalizată recent, iar de câteva zile a fost și pusă în funcțiune.

Parte a strategiei de dezvoltare durabilă și a politicii de sustenabilitate a companiei, Continental Anvelope Timișoara a investit aproximativ 3,3 milioane de euro în noul sistem de tratare a emisiilor olfactive, care dezintegrează compușii organici volatili (moleculele responsabile de cele mai multe mirosuri) ce apar în procesul de producție a anvelopelor prin oxidarea lor la temperaturi ridicate. Sistemul are cinci camere de ardere și capacitatea de a trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer pe oră. Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.”, a informat Continental.

Etapele de construcție și instalare a noilor echipamente au fost finalizate în decembrie 2020. În prima parte a acestui an, echipamentul a intrat în etapa de testare. De-a lungul acestei perioade, specialiștii au efectuat măsurători ale emisiilor care arată că noul sistem, prin caracteristicile sale și tehnologia de înaltă performanță, este mult mai eficient decât cel anterior.

De asemenea, compania Continental anunță că a deschis și un nou centru de formare profesională, în urma unei investiții care se ridică la aproximativ 150.000 euro.

În acest an, compania Continental aniversează 150 de ani de existență. În 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope.