Consultare publică referitoare la combaterea violenței în școli

schoolchildren cruel boys filming on the phone torturing bullying their classmate in school hall

Numărul cazurilor de violență în școli, când victime sunt fie elevi, fie cadre didactice, trebuie să scadă. În acest sens, ministrul Educației, Ligia Deca, anunță punerea în consultare publică a procedurii privind managementul cazurilor de violență.

Combaterea violenței în școli este una dintre prioritățile ministrului liberal al Educației, Ligia Deca. În acest sens, a fost pusă în consultare publică „Procedura privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului școlii”. Aceasta completează reformele incluse deja în Planul Național de Combatere a Violenței în Școli, din Legea învățământului preuniversitar.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Această procedură cuprinde modalitățile de lucru, regulile care trebuie aplicate, dar și responsabilitățile fiecărei persoane implicate în gestionarea situațiilor violente. Ne-am asigurat ca toate prevederile să fie coerente, pentru a fi însușite de personalul școlilor, însă au fost incluse și sancțiuni. Este important ca, atunci când într-o școală există un episod violent, adulții să abordeze într-un mod unitar pașii ce trebuie parcurși. Fiecare om din şcoală şi din instituțiile abilitate trebuie să acționeze rapid şi coordonat.”, spune Ligia Deca, ministrul Educației.

Procedura poate fi consultată aici: https://shorturl.at/pFOPU