Construirea parcării în zona Port Industrial atârnă de amendamentul PSD-ului

Proiectul de hotărâre privind închirierea, prin licitație publică, a unui teren situat pe strada Sfânta Varvara (Port Industrial) ar putea avea sorți de izbândă în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local (după trei încercări eșuate) doar dacă inițiatorul proiectului, primarul Adrian Torma, va ține cont de amendamentul consilierilor PSD.

Parcarea care ar urma să fie construită are ca țintă tirurile care încarcă sau descarcă marfă (cereale) în incinta portului. Potrivit edilului de la Moldova Nouă, beneficiile amenajării acestei parcări țin atât de fluidizarea traficului (zona Fortuna-Strada Sfânta Varvara), dar există aici și beneficii materiale: „O parcare în incinta portului ar ajuta, în momentele dificile, zona Varvara. Evitând ambuteiajele, nu am fi nevoiți să încălcăm regulile de circulație. În plus, prin adoptarea acestui proiect, la anul am putea fructifica zona – încasările de aici ajungând undeva la 400-500 de milioane de lei, sume pe care propun să le investim în dotările din grădinițe”.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Consilierii locali refuză bani pentru grădinițe! Preferă să închidă ochii la ambuteiaje și haos!

celtic transilvania 1000x100px

Chiar dacă la ultima ședință ordinară a Consiliului Local refuzul pesediștilor a fost motivat prin vocea lui Bojinco Stanoevici: „Eu locuiesc în apropierea zonei (Port Industrial) și nu am văzut tiruri care să vină și să stea acolo mai mult de două trei zile pe lună. Iar dacă am respecta regulile de circulație, nu ar fi nici o problemă”, un alt consilier al echipei social-democrate, Lavinia Almăjan, propune, la următoarea ședință, să ia în considerare rugămintea viceprimarului Adrian Moiseș: „Hai să nu spunem «nu» din prima”.

Almăjan propune un amendament care, dacă este respectat de Torma, garantează votul tuturor colegilor săi din PSD. „Suntem de acord cu singurul amendament din acest proiect: să rămână în administrația Primăriei. Primăria ar angaja trei oameni și cu ocazia aceasta am dat și trei locuri de muncă, căci și așa suntem cum suntem în oraș. E adevărat, nu sunt multe locuri de muncă, dar și alea trei contează. Spațiul de acolo intră în patrimoniul orașului și de aceea propun să administrăm noi, să luăm noi taxa de la tiruri și să oferim și niște locuri de muncă. Dacă se ține cont de acest lucru, noi votăm și mâine acest proiect. Dacă primarul spune că face așa, atunci ar putea organiza și mâine o ședință de îndată, iar PSD-ul ar veni și ar vota acel proiect”.