2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

autism
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Casa Faenza din Timișoara au organizat, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, un eveniment online de informare în rândul studenților de la Departamentul de Asistență Socială. Tema aleasă pentru acest an a vizat rolul asistentului social privind incluziunea socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Specialiștii din cadrul Asociației Casa Faenza, Oana Nistor, psiholog și Ciprian Olteanu, asistent social, au prezentat, în prima parte a evenimentului, informații și materiale video cu privire la ce înseamnă tulburările din spectrul autist, caracteristicile copiilor cu autism și serviciile pe care Asociația Casa Faenza le furnizează. În partea a doua, discuțiile s-au axat pe explicarea rolul echipei multidisciplinare privind incluziunea socială a copiilor cu autism.

Un gest simbolic de solidaritate față de persoanele cu tulburări de spectru autist a fost acela de a colora ecranele în albastru, culoarea reprezentativă pentru autism.

„Pentru studenții noștri, pe lângă activitățile de curs, seminar și stagii de practică pe care le realizează în perioada studiilor universitare, astfel de acțiuni comune contribuie la diversificarea tipurilor de experiențe de formare profesională.” , a spus Loredana Trancă, coordonatorul evenimentului.

„Sprijinul constant pe care îl primim din partea cadrelor didactice și din partea studenților ne ajută să ne dezvoltăm programe de abilitare tot mai performante. Studenții, ca viitori profesioniști în domeniu, sunt cea mai importantă resursă pentru a putea să satisfacem nevoile beneficiarilor asociației la un înalt nivel de calitate. Pentru noi, aceste discuții cu reprezentanții Departamentului de Asistență Socială sunt întotdeauna un prilej de îmbunătățire a rețelei de suport comunitar pentru copii.”, a declarat și Loredana Crețu, directorul Asociației Casa Faenza.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara este principalul furnizor de formare profesională acreditat din zona de Vest a României pentru specializarea Asistență socială și oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cursuri la zi sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.

Asociația Casa Faenza furnizează servicii de tip centru de zi care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu tulburare din spectrul autist din Timișoara, cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani, prin abilitarea și integrarea socială, accentuându-se importanța intervenției precoce.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului are loc în fiecare an, la 2 aprilie, începând cu 1989.

Foto: Facebook/Autism Timișoara

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/