Constantin Schinteie, omul de afaceri din Moldova Nouă gata să-şi ajute oraşul şi judeţul din postura de senator

Fără să mai fi avut contact cu lumea politicului, dar cu o vastă experiență în mediul de afaceri, Constantin Schinteie s-a înscris în cursa pentru Parlamentul României, acesta ocupând prima poziție pentru Senat din partea Partidului Ecologist Român. Antreprenorul spune că motivul principal care a stat în spatele acestei decizii se referă la inexistența interesului pentru orașului Moldova Nouă și nu numai a celor care au reprezentat județul Caraș-Severin în ultimele două-trei decenii.

„E drept că nu am mai făcut politică, deși am fost ofertat tot timpul în acest sens, mai ales de către marile formațiuni. Văzând că orașul Moldova Nouă a fost și este interesant doar în perioada alegerilor, rezolvarea problemelor acestuia nemaifiind o prioritate pentru cei care ne-au cerut votul, am hotărât să facă acest pas. Nepăsarea celor care au reprezentat județul Caraș-Severin timp de 20,30 de ani nu a vizat doar zona noastră, ci și celelalte orașe/comune. Mereu au avut întâietate orașele municipiu, ori de soluții viabile are nevoie întreg Carașul. Am ales să merg pe acest drum alături de Partidul Ecologist Român pentru că în interiorul acestuia am identificat oameni pozitivi, dornici de a munci și de a-i ajuta pe cei cărora intenționează să le ceară votul încrederii.”, a explicat reprezentantul PER.

Referitor la problemele stringente ale orașului aparținător Clisurii Dunării asupra cărora vrea să se aplece odată ajuns parlamentar, Constantin Schinteie a detaliat:

„Știu că această luptă nu va fi ușoară, însă fiecare om are dreptul să își joace șansa. Consider că o atenție deosebită trebuie acordată segmentului turistic. Oamenii, inevitabil, vor veni înspre noi, așa cum s-a întâmplat la Orșova, Eșelnița, Dubova. Contextul pandemic i-a determinat pe oameni să își viziteze țara, iar noi trebuie să găsim variante pentru a-i fideliza. Avem numeroase obiective turistice care îți taie respirația, dar nu este suficient. Portul, spre exemplu, este o altă problemă care așteaptă rezolvare. Este într-o paragină totală, ori acest aspect nu a interesat pe nimeni în toți acești ani. De asemenea, trebuie să le oferim locuitorilor orașului Moldova Nouă, celor din zona Clisurii Dunării și nu doar motive să rămână acasă, să muncească acasă, fără să mai fie nevoiți să apuce drumul străinătății”.

Reamintim că orașul Moldova Nouă nu a mai avut reprezentant în Senatul României din perioada anilor 2000-2004, atunci când acest fotoliu a fost ocupat de medicul Ioan Guga.

(E).