Constantin Daicoviciu trece pe verde: piste pentru biciclete și stații de încărcare electrică

city bicycle riding on bike path

Puțin peste 2,1 milioane de lei vor fi alocați administrației locale din Constantin Daicoviciu pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene, depus în această primăvară la Ministerul Dezvoltării pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

Primarul Daniel Boambeș a primit undă verde la finanțare din partea Ministerului Dezvoltării pentru proiectul „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare)”, cu o valoare de 2.195.407,53 de lei.

Așadar, prin proiectul propus de administrația locală urmează să se amenajeze pe raza comunei 4 kilometri de piste pentru biciclete. Lățimea maximă a pistelor va fi de doi metri și vor exista două trasee. De-a lungul acestora se vor amplasa și două stații de încărcare pentru vehicule electrice.

„Am lotizat cei 4 kilometri pe două tronsoane. Unul în localitatea Căvăran, care pleacă de la Complexul de Agrement și ajunge până la Pensiunea Căvărănțana, iar cel de-al doilea leagă Centrul Turistic Zăgujeni de Căminul Cultural Prisaca. Intenția noastră este de a face un traseu pe comună, dar având în vedere că pe această finanțare nu puteam depune pentru mai mult de 4 kilometri, vom încerca, pe viitor, să depunem și alte proiecte, pentru noi trasee. Sperăm să și reușim pentru că mai avem zona cealaltă, Peștere – Maciova, unde vreau să facem un traseu de vizitare a peșterilor. Avem peste 25 de peșteri pe raza comunei. De asemenea, prin același program vom amenaja și două stații de încărcare pentru mașini electrice.”, ne-a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.