Chemat în judecată pentru un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi la suma de 2,1 milioane de lei, Marinel Știole este păstrat în continuare în funcția de director adjunct al Direcției de Patrimoniu!
Prin Dispoziția 64/6 iunie 2016, lui Marinel Știole, directorul executiv adjunct al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Consiliului Județean Caraș-Severin, i se impută suma de 2.182.717 de lei, prejudiciu stabilit în urma auditului Curții de Conturi și care i-a fost imputat pentru că ar fi întocmit cu neglijență și fără respectarea tuturor prevederilor legale mai multe documente de plată sau recepții de lucrări.
Dosarul este judecat la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Caraș-Severin, Secția Contencios Administrativ și Fiscal. Ca și în dosarul directorului Ianăș Roșeți, Consiliul Județean Caraș-Severin dă impresia că nimic nu s-a întâmplat. În urma controlului Curții de Conturi, Ianăș Roșeți și Marius Andrițoi, foștii directori ai DADPP a Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost chemați în judecată pentru a despăgubi cu milioane de lei instituția pe care au condus-o și pe care, spun inspectorii Curții de Conturi, au prejudiciat-o. În aceeași situație se află și Marinel Știole! Evident, în discuție ar cam trebui să intre și latura penală a faptelor incriminate. Numai că încercările în acest sens ale actualului director de la Patrimoniu, Corina Pascotă, au fost spulberate de majoritatea PSD-PMP din Consiliul Județean. Aleșii județului au refuzat să pună la dispoziția DADPP un jurist și s-au opus în același timp angajării unui avocat pentru a formula acțiuni în instanță împotriva vinovaților indicați de Curtea de Conturi. Cu alte cuvinte, consilierii județeni PSD și PMP au făcut tot posibilul să-i albească pe cei care ar fi păgubit bugetul public și au redus semnificativ șansele de a se mai recupera vreun leu. Corina Pascotă a fost pusă în situația de a face singură toate aceste demersuri, deși complexitatea cauzei ar fi necesitat un specialist în drept. Iar Marinel Știole semnează, în continuare, ca director executiv adjunct al acestei instituții!
UPDATE, ora 16.00
Ionuț Popovici, vicepreședintele PMP Caraș-Severin și al Consiliului Județean, a dorit să facă anumite precizări în acest caz: „Aș vrea să îndreptăm o eroare: când s-a discutat angajarea unui avocat la DADPP era pe vremea domnului președinte Romeo Dumitrescu, iar PMP nu era în Consiliul Județean. Când noi am preluat mandatul, Corina Pascotă a făcut aceste solicitări din nou, pentru a-i pune la dispoziție ori un jurist, ori să i se dea posibilitatea de a contracta un avocat. Consiliul Județean i-a delegat 60 de zile un jurist, care s-a ocupat strict de această speță”, a ținut să precizeze Ionuț Popovici, vicepreședintele PMP Caraș-Severin și al Consiliului Județean.
Facem și noi precizarea că PMP a fuzionat cu UNPR, iar doctorul Romeo Dumitrescu a fost ales chiar pe listele UNPR…