Consiliul Județean Timiș vine în sprijinul artiștilor! Bani aprobați pentru proiectele culturale online

Măsură în premieră luată de Consiliul Judeţean Timiş, gândită în contextul generat de epidemia cu noul coronavirus, care a determinat suspendarea manifestărilor culturale cu public. CJ a aprobat proiectul de hotărâre conform căruia 1,5 milioane de lei din Agenda culturală pe anul 2020 vor fi alocaţi strict proiectelor culturale online.   

Inițiativa aparține președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului său OcroTim, ca măsură de stimulare a artiștilor și de acoperire a cererii timișenilor pentru conținut cultural de calitate.

„Mă bucur că am găsit sprijin în rândul consilierilor județeni pentru această măsură concretă și rapidă de sprijinire a specialiștilor din cultură, greu încercați în perioada epidemiei. Am ajuns la această soluție împreună cu ei, prin intermediul consultărilor. Sunt convins că Timișul are oameni creativi capabili să acceseze publicul online cu un conținut de calitate”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În total, pentru agenda culturală 2020 a CJ Timiș este prevăzută suma de 4,4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune sunt cele online. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.