Consiliul Județean salvează Aquacaraș, dar „vedetele” care pierd vremea pe bani mulți riscă să fie disponibilizate!

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ilie Iova, a anunțat public faptul că forul pe care îl conduce este pe cale să își rezolve problemele juridice legate de garantarea cu fosta unitate militară de la Caransebeș. Chiar și așa însă, disponibilizările de la societatea de apă-canal nu ies din calcul, pentru că mulți dintre angajați nu prea au obiect de activitate, ci încasează doar bani frumoși de pe spatele Aquacaraș.

Primarii de orașe au reproșat în repetate rânduri faptul că numărul angajaților de la societatea de apă-canal este prea mare, iar că în unele unități administrativ-teritoriale nici măcar nu își fac simțită prezența. Mass-media a relatat până acum toate aceste lucruri, însă fără efect. Cum societatea a ajuns cu cuțitul la os, restructurările bat la ușă pentru că alte soluții nu mai sunt.

Exemplele de „vedete” care pierd vremea pe bani mulți în cadrul operatorului de apă-canal sunt multe. De la fostul viceprimar al Reșiței, Sorin Simescu, și până la fostul primar al comunei Bozovici, Aurel Miclea, nu lipsește nimeni. Fie că sunt angajați efectiv sau că ocupă câte un job în diverse foruri de conducere, cum ar fi consilii de administrație și altele, aceștia își încasează în liniște lună de lună salariul. Asta, în timp ce primarii UAT-urilor refuză să le crească oamenilor prețul la apă și fac reclamații în permanență pentru numărul mare de angajați.

Oficialii Aquacaraș au anunțat de multă vreme că urmează un val de disponibilizări la societate, să liniștească pe toată lumea. Deși acestea sunt așteptate încă din 2014, de abia când problemele financiare ale societății au luat amploare s-a readus în atenția publică strategia de restructurare, preconizându-se faptul că circa 100 de salariați vor pleca acasă.

Până când operatorul să anunțe ce decizii ia concret în acest sens, acționarul majoritar, Consiliul Județean, a anunțat că a reușit să rezolve problema juridică a terenului de la Caransebeș. „Toate instituțiile publice ale statului ne-au oferit sprijinul, astfel că aproape am rezolvat problema juridică a terenului de la Unitatea Militară din Caransebeș. Imobilul pus la dispoziția societății de apă-canal este suficient, alături de cel al Primăriei Reșița, și astfel nu mai trebuie să implicăm și alte primării”, a declarat Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, în cadrul celei mai recente conferințe de presă pe care a susținut-o la Palatul Administrativ.

Reamintim că Aquacaraș trebuie să plătească o corecție financiară de 1,7 milioane de euro către ANAF, dar în același timp trebuie să facă și plata cofinanțării la amplul proiect european de peste 100 de milioane de euro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/