UPDATE. Consilierul renegat al lui Frunzăverde a fost „albit” de Curtea de Apel Timișoara!

Horia Vădrariu, fost pușcăriaș după ce a fost condamnat într-un dosar de fraudă bancară, şi-a scurtat cu un an pedeapsa pentru dare de mită doar pentru că a făcut apel. În acest fel, judecătorii instanței timișorene au dovedit că mai „păsuiesc” un corupt și au demonstrat că indulgența în sentințele date  nu omoară pe nimeni.

Horia Vădrariu a „pierdut” din pix un an de pedeapsă, după ce a făcut apel la sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, care-l condamnase la 3 ani de închisoare. Judecătorii de la Curtea de Apel au fost mai indulgenţi şi i-au redus condamnarea de la trei la numai doi ani de puşcărie, dar i-au și revocat liberarea condiţionată de care beneficiase după ce fusese condamnat pentru credite cu acte false la BRD.

Astfel, Horia Vădrariu va trebui să execute mai întâi restul de pedeapsă, de 475 de zile din prima condamnare, după care va executa şi condamnarea de doi ani din acest al doilea dosar.

Eliberat în primăvara lui 2015 din puşcărie, unde a stat închis pentru infracţiuni repetate la Legea CEC-ului, Horia Vădrariu a fost judecat acum pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, nu a putut sta prea mult departe de fărădelegi şi a încercat să „rezolve” angajarea soţiei unui poliţist de frontieră pe un post de asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Bineînţeles, pe şpagă! Mai exact, a încercat „să ungă” mai multe persoane care ar fi putut rezolva ilegal angajarea Svetlanei Vijijoii, numai că s-a ars rău de tot. Marian Sorca, preşedintele comisiei de examinare, a anunţat organele de cercetare penală şi a ajutat la prinderea lui Vădrariu în flagrant.

În faţa unor probe de necontestat, Vădrariu şi-a închipuit tot felul de scenarii. Explicaţiile lui n-au convins pe nimeni, astfel că a fost trimis în judecată alături de femeia care şi-ar fi dorit să ajungă asistentă medicală pe şpagă, dar şi de soţul acesteia, Cristian Vijijoii, poliţistul care a trecut de partea cealaltă a legii, fiind condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin.

Dacă pedeapsa lui Vădrariu a fost scurtată, în privinţa soţilor Vijijoii Curtea de Apel a menţinut sentinţa pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin.

Cum motivează avocatul decizia instanței?

„Consider decizia Curții de Apel Timișoara una corectă, temeinică și legală. Am arătat în motivele de apel că pedeapsa ar trebui diminuată datorită tuturor circumstanțelor reale și personale de care inculpatul Vădrariu Horia poate beneficia, precum și de starea de sănătate precară a acestuia. Mai mult decât atât, am arătat că ar trebui reținută o singură infracțiune de dare de mită și nu în formă continuată, așa cum a reținut Tribunalul Caraș-Severin. Curtea de Apel Timișoara, în urma deliberării, a admis apelul și a redus substanțial pedeapsa cu un an de zile. Clientul meu a primit cu bucurie această veste și în cursul serii de astăzi s-a predat în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie transferat la Penitenciarul Timișoara”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin pentru www.expressdebanat.ro.