Consilierul pesedist care a luat șpagă sub ochii Poliției Locale, trimis în judecată!

Procurorii continuă curățenia în administrația publică locală reșițeană, o administrație în care au ajuns o mulțime de penali, de indivizi ahtiați după bani și putere, care nu dau doi lei pe nevoile cetățenilor și ale orașului, ci sunt interesați doar să-și umple sacii cu bani!

 

După foștii primari Spătaru și Stepanescu, procurorii l-au trimis în judecată pentru fapte de corupție și pe consilierul local Efrem Străin! Organele de cercetare penală nu fac altceva decât să confirme încă o dată motivele pentru care e atât de mare bătaia pentru un loc eligibil pe listele de consilieri locali. Pentru propriile interese! Cel puțin așa stau lucrurile în cazul lui Efrem Străin, un anonim până să fie prins în flagrant cu bani mânjiți. „Prin rechizitoriul din data de 18 martie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Efrem Străin, consilier local PSD din cadrul Consiliului Local al Municipiului Reşiţa, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 raportat la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., şi Călin Odobașa, poliţist local, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă prev. de art. 48 C.p., art. 291C.p. raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi complicitate la cumpărare de influenţă prev. de art. 48 C.p. art. 292 C.p. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 38 C.p.”, informează Ministerul Public.

Străin a pretins de la un reșițean suma totală de 1.500 de euro şi 90 lei pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, în vederea repartizării definitive a unei locuinţe ANL. „În luna ianuarie 2016, L.G. a remis numitului Efrem Străin, la domiciliul acestuia, suma de 90 lei şi 500 euro, iar la data de 24.02.2016, Străin a primit, în incinta unui local, suma de 400 de euro de la L.G.  pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei/Consiliului Local Reşiţa, funcţionari cu atribuţii în repartizarea unor locuinţe ANL. În ceea ce-l priveşte pe  inculpatul Odobașa, poliţist local, în perioada ianuarie-februarie 2016, acesta a ajutat la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, săvârşită de Străin, şi la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, săvârşită de L.G., intermediind întâlnirea din data de 24.02.2016 dintre Străin şi L.G., având cunoştinţă de faptul că în cauză s-au dat sume de bani şi urmează a se remite încă o sumă de bani în legătură intervenţia pe care urma să o facă S.E., în vederea repartizării definitive a unei locuinţe ANL, la funcţionari cu atribuţii privind repartizarea acestor locuinţe, din cadrul Primăriei/Consiliului Local Reşiţa”, mai arată procurorii.