Consilierii PSD au respins, în cadrul ședinței de Consiliu Local, o hotărâre care ar fi putut aduce o investiție de 800.000-900.000 de euro în municipiul Caransebeș.
Având în vedere cererea societății Bon Euro Gold &D SRL, cu sediul în Caransebeș, prin care s-a solicitat cumpărarea unor loturi de teren în zona industrială Caromet, la ieșire din Caransebeș spre Hațeg, în scopul realizării unei investiții într-o fabrică de prelucrare a lemnului și metalelor, conducerea Primăriei a inițiat un proiect de scoatere la licitație a terenului din această zonă. Consilierii PSD au fost împotrivă pe motiv că s-au interesat despre societatea respectivă, iar aceasta are datorii la stat și nu are niciun angajat, astfel că nu poate să înceapă o asemenea investiție.
„Scoateți la licitație un teren la solicitarea unei firme care nu prezintă nicio garanție că va realiza ceea ce spune în cererea către Primărie. Au mai fost și alte companii cărora le-ați acordat teren în anii trecuți și nu au realizat nimic”, a declarat Florin Bogdea, liderul grupului PSD, care a ținut să specifice că nu sunt împotriva dezvoltării, dar pentru o investiție care se și realizează.
În replică, primarul Felix Borcean a ținut să precizeze că este de datoria Primăriei să nu întoarcă spatele investitorilor, iar la licitație poate să se înscrie oricine, ba mai mult, în caietul de sarcini există clauze precise ca cel care se înscrie la licitație să îndeplinească mai multe condiții, printre care și să nu aibă datorii.
„Mi se pare un precedent periculos în perspectiva dezvoltării municipiului Caransebeș, pentru că oricum această firmă, dacă nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege, nu s-ar fi putut înscrie în această licitație pentru achiziționarea acestui teren de 20.000 de m.p. Noi, ca Primărie, nu putem să studiem fiecare firmă ce performanțe financiare are, dar prin caietul de sarcini pe care firma îl cumpără la înscrierea la licitație, aceste lucruri se pot decanta”, spune Felix Borcean, edilul Caransebeșului.
Facilitatea pe care o acordă Consiliul Local Caransebeș, pe lângă prețul atractiv pe m.p. la vânzarea terenului, este și un termen de grație de 12 luni la plata terenului și alte 12 luni până la ridicarea construcției, însă dacă investitorul nu se ține de cuvânt, terenul reintră în posesia municipiul Caransebeș.