Consilierii PMP din Oraviţa își cer drepturile după ce au rămas în afara consiliilor de administrație

Desemnarea reprezentanților Consiliului Local Oravița în consiliile de administrație din învățământ și din domeniul medical a stârnit nemulțumire în rândul consilierilor Partidului Mișcarea Populară. Rămași pe dinafară, aceștia au formulat o plângere prealabilă către Consiliul Local prin care cer revocarea a trei proiecte de hotărâre din cadrul ședinței extraordinare care a avut loc în 21 ianuarie, PMP-iştii considerând că nu este fair-play ca părerea lor să nu conteze dacă acest drept le-a fost conferit de cetățenii orașului în data de 27 septembrie.

În urma propunerilor fiecărui partid politic aflat la masa decizională, dar și a votului secret, iată cum sunt configurate consiliile de administrație atât în privința unităților de învățământ, cât și în privința spitalului Orășenesc Oravița:

– Liceul Teoretic „General Dragalina” (Nicolae Pirici – PSD; Radu Cosmin Bompa – PNL; Nicolae Tudor – Pro România);

–  Liceul Tehnologic „Mihai Novac” (Alin Nicuşor Curea – PSD; Radu Cosmin Bompa – PNL);

– Școala Gimnazială „Romul Ladea” (Nicolae Pirici – PSD; Valeriu Simu – Pro România; Liviu Almăşan – Pro Români);

– Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 (Liviu Almăşan – Pro Români);

– Spitalul Orăşenesc Oraviţa: (reprezentanţi titulari: Călin Ioan Guga – Pro România, Matei Andriţoi – PNL; reprezentanţi supleanţi: Ioan Iustin Zainea – PSD, Alin Nicuşor Curea – PSD).

Deși au făcut propuneri pentru a face parte din consiliile de administrație ale unităților de învățământ: Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, Liceul Teoretic „General Dragalina” şi Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, Sebastian Butan, unul din aleșii locali PMP, spune că formațiunea din care provine nu s-a regăsit pe nicăieri, motiv pentru care cere revizuirea situației, cu respectarea legislației în vigoare.

În motivarea celor stipulate în plângerea prealabilă este scoasă în evidență nerespectarea art. 131 din OUG. 57/2019 privind codul administrativ care prevede mandatarea consilierilor locali pentru reprezentarea intereselor unității administrativ-teritoriale: „Consilierii locali, împuterniciți să reprezinte interesele unității administrativ-teritoriale în societăți, regii autonome de interes local și alte organisme de cooperare sau parteneriat, sunt desemnați, prin hotărâre a Consiliului Local, în condițiile legii, cu respectarea regimului incompatibilităților aplicabil și a configurației politice de la ultimele alegeri locale”.

Referitor la impactul documentelor înaintate, Sebastian Butan a explicat pentru expressdebant.ro: „Nu am cerut altceva decât să fie respectată configurația Consiliului Local ales la data de 27 septembrie. Am avut propuneri în cadrul consiliilor de administrație a trei unități de învățământ. Soluționarea situației va depinde de Comisia Juridică, întrucât secretarul Primăriei Oravița și-a declinat atribuțiile”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/