Consilierii lui Nelu Popa caută ştirea. Uite-o, nu e!

Despre necesităţi de tot felul. Necesităţi financiare. Necesităţi caritabile. Necesităţi de imagine şi necesităţi fiziologice.

● Nelu Popa îi forţează pe Vela şi Mocioalcă. Primarul Reşiţei a anunţat că, la următoarea şedinţă a Consiliului Municipal, va lua o măsură radicală. Revoluţionară, am numi-o noi. El va propune, iar majoritatea PNL-PV nu are de ales şi musai va vota, anularea abonamentelor de telefonie mobilă şi internet ale consilierilor locali, precum şi renunţarea la telefoanele de serviciu ale acestora! Explicaţia: pentru o amărâtă de şedinţă pe lună, aleşii locali îşi pot folosi telefoanele personale. Următorul pas ar fi ca preşedintele PNL Reşiţa, Nelu Popa, să propună Organizaţiei Judeţene PNL, conduse de Marcel Vela, ca măsura să fie impusă tuturor filialelor orăşeneşti şi comunale ale PNL, care au un cuvânt de spus în consiliile locale din judeţ. Astfel încât peste tot să se facă acelaşi sacrificiu. Spre binele imaginii PNL şi bunăstarea localităţilor conduse de liberali. Dar cum va reacţiona oare PSD-ul lui Ion Mocioalcă în faţa unei asemenea propuneri? Va ţine cu dinţii de telefoanele plătite din bani publici? Sau va propune şi alte tăieri de cheltuieli? Începe, se pare, o nouă competiţie în Caraş-Severin: Cine taie mai bine, deci mai populist, câştigă!

Şefii Poliţiei din Caraş-Severin, pozând în transparenţi, postează pe site-ul IPJ veniturile salariale nete achitate personalului în, hăt!, luna martie. Funcţiile de comandă, constatăm, au fost răsplătite cu 1080-3500 lei, agenţii de poliţie, respectiv 2700-6800 lei, ofiţerii de poliţie. Cele fără comandă, însă, au primit minime nete de: 503 lei – ofiţerii, 367 lei – funcţionarii publici, 345 lei – personalul contractual, 47(!) lei – agenţii de poliţie. Deci mult sub salariul minim pe economie! Cum nu credem că Poliţia poate încălca atât de flagrant legea, suntem curioşi de ce se joacă de-a transparenţa şeful IPJ, comisarul-şef Viorel Avram. Dacă ne spune că agentul de poliţie plătit în martie cu 47 de lei a lucrat o singură zi din luna aia, o să-l credem. Dar pe Avram nu-l ajută cu nimic, că nici el nu credem să muncească mai mult, dar o face pe 6827 lei, neto.

leader board 728 x 90 px

Specialişti în tehnică militară au divulgat că, în cel de-Al Doilea Război Mondial, soldaţii britanici aveau o raţie de 3 foi de hârtie igienică pe zi, pe când americanii – câte 22. În lumina acestei dezvăluiri, informaţia tematică dată de noi în articolul „Primarul Nelu Popa şi hârtia igienică din Prefectură“ capătă valenţe urât mirositoare. Înţelegem, deci, că specialiştii în tehnica birocraţiei din Prefectura Caraş-Severin s-au pus şi ei pe treabă şi le-a ieşit că instituţia are urgenţe ce implică necesităţi sub acoperirea a 600 de role de hârtie igienică pe an. Prefectura dispunând de informaţii confidenţiale strict securizate, deducem că îşi face rezerve pentru ce vremuri căcăcioase urmează. Sau, vorba unui consilier local reşiţean, Prefectura Caraş-Severin e prevăzătoare: îşi face iarna car şi vara sul.

● Luci Peia, consilier local PNL la Reşiţa, a citit articolul din Edb „Primarul Nelu Popa candidează la o medalie! Cu şanse!“ şi ne întreabă care-i ştirea. Are dreptate. Când scriem că Nelu Popa a fost prins cu minciuna, şi-apoi cu altă minciună, şi tot aşa, deja nu mai e o ştire, ţine de normalitate. Cu Nelu Popa primar, devine ştire când Nelu Popa îşi respectă promisiunile făcute reşiţenilor.