Oficialii au pus mâna pe transferuri!

Pentru că nimeni nu ştia ce se întâmplă cu handbaliştii reşiţeni după terminarea studiilor acestora, consilierii locali ai municipiului au hotărât să se ocupe ei înşişi de transferul juniorilor.

În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Reşiţa s-a discutat, printre altele, şi despre transferul a trei jucători din echipa de handbal a Liceului Teoretic „Traian Vuia”. Este vorba de tinerii Miomir Boban Vuiţă, care plănuieşte să plece la L.P.S Târgu Jiu, Alin Alexandru Ion şi Ioan Răzvan Miclăuş, ambii dorind să se mute la CS Universitatea Craiova. Pentru ultimii doi a intervenit antrenoarea acestora, Eva Todoruţ, care le-a cerut consilierilor să îi lase pe sportivi să plece fără pretenţii financiare, în vederea continuării studiilor universitare. Asta, pentru că, în cazul transferului la o echipă universitară, jucătorii nu vor primi nicio sumă de bani de la noul club. După o serie de discuţii, aleşii locali şi-au schimbat punctul de vedere. În ceea ce îl priveşte pe sportivul Miomir Vuiţă, încă elev al liceului reşiţean, oficialii au ales ca suma de transfer să fie de 3.000 de euro, iar pentru ceilalţi jucători în parte, o sumă modică.

IMG_1458

Eva Todoruţ

Despre unul dintre jucători am avut o părere şi un referat de la cadrele didactice din liceu că este un jucător bun şi că trebuie să rămână la noi, punând un preţ de transfer egal cu grila, astfel încât, dacă el vrea să plece va trebui să plătească grila de transfer, iar pentru ceilalţi jucători, care efectiv se transferă la o altă unitate de învăţământ, am hotărât un preţ modic de 100 de euro pentru fiecare”, a declarat viceprimarul municipiului, Ioan Crina.

La rândul său, edilul-şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a precizat: „Aceste transferuri erau netransparente, pentru că nimeni nu ştia unde joacă handbaliştii reşiţeni şi ce se întâmplă cu ei. Noi cheltuiam sume foarte mari cu formarea tinerilor şi nu puteam beneficia de nici măcar o informare din partea celor care erau răspunzători în acest sens, mai ales a conducerii Liceul Teoretic „Traian Vuia”, care semnau actele respective de donaţie pe bani extrem de puţini”, a explicat Mihai Stepanescu.

Potrivit acestuia, conform regulamentului federaţiei, s-au făcut nişte paşi. Astfel, comisia de sport din cadrul Consiliului Local va analiza în primă fază aceste transferuri, mai exact, situaţia şi activitatea fiecărui jucător, după care aprobările vor fi date de forul legislativ local Reşiţa.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    De ce nu se avizeaza de consilierii locali si transferurile jucatorilor juniori la fotbal, a seniorilor de la handbal, sustinuti toti din bani publici?