Consilierii județeni au aprobat lista de investiții provizorii pentru anul 2019. Care sunt prioritățile?

Aleșii județeni au aprobat lista de investiții provizorii pentru anul 2019 în ședința extraordinară de plen de miercuri. Lista a fost supusă votului pentru ca instituția să poată face plăți pentru firme la proiectele în curs și situația să nu se blocheze până se stabilește bugetul național și ulterior, cel județean.


Vizate sunt proiecte fie pentru care anul trecut s-a făcut licitația și acum se va semna contractul, fie pentru proiecte la care s-a și semnat contractul anul trecut, dar acum sunt încă în derulare. „Investițiile provizorii sunt cele care au pornit din 2018, în diferite faze. Ori a pornit procedura de licitație și vom fi în perioada în care semnăm contractul, ori a fost semnat contractul și e în perioada de execuție și trebuie făcute plăți. Am luat această decizie de a aproba această listă provizorie tocmai în ideea de a avea posibilitatea să facem plăți către firmele care au executat lucrările”, a explicat Călin Dobra.

Sunt vizate cheltuieli cu aparatul propriu, investițiile la Spitalul Județean Timișoara, cheltuielile cu Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului, lucrări la deponeul de Ghizela, dar și drumuri din județ care urmează să fie modernizate sau lucrări la sediul Consiului Județean Timiș. „E vorba de aparatul propriu, avem situații și la Spitalul Județean, avem situații și la deponeul de la Ghizela, cu îmbunătățirea sistemului cu acele filtre de aer, pentru a rezolva parte din probleme”, a mai spus Dobra.