Consilierii gugulani, în faţa primelor proiecte din 2019

În lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat, consilierii locali din municipiul Caransebeș intenționează să-l prelungească pe cel după care se lucrează în prezent.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului de valabilitate a Planului Urbanistic General al municipiului Caransebes aprobat prin HCL nr. 61 din anul 2000 cu modificarile ulterioare va fi supus spre aprobare în ședința de lucru de mâine, 29 ianuarie. Asta, până la aprobarea documentatiei de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Caransebeş”, dar nu mai târziu de data de 31.12.2023, conform OUG nr.51/2018. Menționăm că în prezent Primăria Caransebeș are un contract cu o firmă autorizată pentru execuția actualizării Planului Urbanistic General.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali vor supune la vot și prima investiție din acest an cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice „Reparaţii/refacere şi restaurare fațade la clădirea Colegiului Naţional C.D. Loga din municipiul Caransebeş”. De asemenea, consilierii vor discuta și despre contractul de administrare cu Direcţia Silvică Caraş-Severin, Ocolul Silvic Păltiniş, având ca obiect administrarea în regim silvic a suprafeţei de 353 ha, fond forestier, amplasat în Unitatea Administrativ Teritorială Caransebeş, proprietate publică a municipiului Caransebeş, asta după ce a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de la sfârșituul anului proiectul de hotărâre privind afilierea la Ocolul Silvic „Banatul Montan”, nou înființat. Cu această ocazie, primarul Felix Borcean propune și proiectul de hotărâre privind aprobarea modalităţii de valorificare a lemnului din fondul forestier proprietate publică a municipiului Caransebeş.