Consilier local din Timișoara: „Stațiile de încărcare pentru mașini electrice, amplasate fără respectarea legii”

287178043 458323582675711 7401344034592349559 n

Un consilier local PSD anunță că Primăria Timișoara s-ar confrunta cu o nouă problemă penală. Mai precis, Radu Țoancă susține că instituția a amplasat stațiile de încărcare a mașinilor electrice fără a respecta legea, fiind întocmit și un dosar penal pe numele unui șef din primărie.

Primăria Timișoara a realizat 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, care se află în diferite locații din oraș. Radu Țoancă, consilier local PSD, susține că aceste stații au fost amplasate în mod ilegal, pentru că nu au existat studii de descărcare arheologică, așa cum a solicitat Direcția pentru Cultură Timiș. Prin urmare, pe numele șefului Serviciului Protecției Mediului din Primăria Timișoara a fost întocmit un dosar penal.

O nouă problemă penală la Primăria Timișoara! Stațiile de încărcare pentru mașini electrice, amplasate fără respectarea legii. După ce peisagista-șefă a pierdut procesul (în prima instanță) cu ANFP și a plecat din funcție, un nou scandal cu iz penal a izbucnit zilele trecute și îl are ca protagonist pe un funcționar zelos, care a sărit printre primii în barca noilor stăpâni, fiind unul dintre liderii sindicatului pro-frițist din PMT. Numai cum aproape niciodată pupincurismul nu garantează profesionalismul în funcție, s-a întocmit un dosar penal de toată frumusețea pe numele șefului Serviciului Protecției Mediului din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Acesta a dat undă verde amplasării celor 16 stații de încărcare pentru mașini electrice pe domeniul public, deși în avizele eliberate de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Timiș pentru amplasamentele din zona centrală era nevoie de studii de descărcare arheologică. Acestea nu s-au făcut, stațiile au fost amplasate ilegal, iar în acest caz legea este extrem de strictă și prevede începerea urmăririi penale a persoanelor sau instituțiilor care se fac vinovate de eludarea condițiilor legale”, a afirmat Radu Țoancă.

Pesedistul a mai adăugat că așteaptă să vadă dacă la nivelul Primăriei Timișoara se vor lua măsuri față de cei care s-au grăbit să realizeze stațiile de încărcare a mașinilor electrice în mod ilegal sau aceștia vor fi „premiați”.

Rămâne de văzut dacă la nivelul PMT se vor decide măsuri administrative pentru cei care s-au grăbit nejustificat și au plasat într-o zonă penală o problemă de maximă importanță pentru comunitate sau, dimpotrivă, ei vor fi premiați pentru obediența de care dau dovadă în a fii pe placul șefilor! Nu de alta, dar administrația Fritz pozează în intransigentă cu cei care încalcă regulile pe domeniul public (terase, construcții ilegale, firme care murdăresc drumurile etc) și în acest caz ar trebui să fie consecventă și cu ea însăși atunci când vorbim de fapte cu iz penal”, a concluzionat Radu Țoancă.

Informația cum că stațiile de încărcare a vehiculelor electrice au fost realizate ilegal a fost confirmată și de către Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Avizul Ministerului Culturii prevedea pentru stațiile de încărcare amplasate în situri arheologice o condiție de a se realiza supravegherea arheologică. Această supraveghere nu a fost realizată, ceea ce încalcă avizul emis de noi și produce efecte legale”, a precizat Predescu.