Consilier local din Timișoara: „Am auzit manele în centrul orașului”. Primăria lucrează la un nou regulament pentru cântăreții stradali

piata victoriei timisoara

Un consilier local PNL a atras atenția asupra faptului că ar trebui analizat modul în care sunt acordate avizele pentru cântăreții stradali din centrul Timișoarei, în condițiile în care ar fi auzit și manele. Pe de altă parte, Dominic Fritz a anunțat că se lucrează la un nou regulament privind modul în care se poate cânta pe străzile Timișoarei.

De câțiva ani, pe străzile din centrul Timișoarei trecătorii pot asculta muzică live. Asta după ce primăria a acordat autorizații pentru cântăreții stradali doritori. Totuși, Lucian Căldăraru, consilier local PNL, a atras atenția că aceste avize ar trebui reanalizate, după ce ar fi auzit că în centrul Timișoarei unii trubaduri cântau și manele.

Vă rog să analizați de către aparatul primăriei felul în care se acordă acele autorizații de trubadur în acest oraș. Nu de multe ori am parcurs acest oraș și cred că sunt persoane care nu au nicio legătură cu cultura muzicală din Timișoara. Eu știam că există o comisie care eliberează aceste autorizații. Nu vreau ca de Ziua Timișoarei să aud manele, eu nu suport. Am auzit manele în Timișoara, în piețe. Eu de subcultură nu am nevoie”, a afirmat Lucian Căldăraru.

Pe de altă parte, Dominic Fritz, primarul Timișoarei a anunțat că se lucrează la un nou regulament.

Până acum aceste autorizații s-au dat din partea Casei de Cultură și lucrăm la un nou regulament care să stabilească niște reguli pentru muzica pe stradă în Timișoara”, a precizat edilul-șef.