Consilier local din Caransebeș, afaceri cu statul!

Agenția Națională pentru Integritate a descoperit lucruri necurate care s-ar fi petrecut în mandatul trecut în Consiliul Local Caransebeș. E vorba despre un ales local care ar fi avut de câștigat de pe urma unui contract încheiat între firma pe care o administra în perioada 2008-2012 și spital.

Petru Albai, fost și actual consilier local, a fost cercetat de ANI și declarat incompatibil. „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator a încheiat un contract de prestări servicii cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Mun. Caransebeș), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, au explicat inspectorii de integritate.

Ca în multe alte cazuri de incompatibilitate descoperite de ANI, se va ajunge în instanţă, pentru că Petru Albai are o serie de argumente în acest sens. „Eu nu am primit nimic, nu ştiu nimic despre ce-mi spuneţi. Am avut legături cu domnii de la agenţie, ce mi-au cerut am trimis. Am făcut dovada că nu mă aflam în stare de incompatibilitate pentru că spitalul nu era în relaţii contractuale cu primăria. Spitalul nu a fost finanţat de primărie în perioada respectivă şi nu mă aflam în stare de incompatibilitate. Că mă aflam sub incidenţa legii, probabil că da, dar dovada nu s-a făcut. Dacă voi fi înştiinţat, mă voi prezenta în instanţă să-mi apăr drepturile”, a explicat pentru expressdebanat.ro consilierul local.

Albai susţine că, în momentul preluării spitalului de către Primăria Caransebeş, contractul său cu unitatea spitalicească era în derulare. “„pitalul a trecut la primărie ulterior semnării contractului între firma mea şi spital. Spitalul nu a fost finanţat de la primărie cu niciun ban până eu să renunţ la acel contract. E vorba despre un contract pentru prepararea hranei, care a fost plătit de Casa de Asigurări de Sănătate, nu de primărie”, a mai spus alesul caransebeşenilor.