Consilier local, despre conducerea Primăriei Timișoara: „Salvatorii noștri sunt proștii clasei”

fritz transparenta

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, îi critică pe cei din conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că au făcut public proiectul de buget pentru acest an cu nici două zile înainte de a fi supus votului în plen. „Primăria de sticlă spartă a primarului Fritz, bună de plătit amenzi”, semnalează alesul local.

Primăria Timișoara a anunțat, marți, că proiectul de buget aferent anului 2023, care se ridică la peste 2,4 miliarde de lei, se află în consultare publică doar două zile, urmând a fi supus votului în data de 2 februarie.

Creșterile de costuri generate de inflație au făcut ca bugetul din acest an să fie închis cu întârziere, lucru care va duce la o procedură urgentată pentru aprobare acestuia. Termenul legal de aprobare a bugetului este 2 februarie”, a informat Primăria Timișoara.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, susține că Primăria Timișoara riscă să fie amendată deoarece nu este interesată să fie transparentă.

celtic transilvania 1000x100px

Primăria de sticlă spartă a primarului Fritz, bună de plătit amenzi! De data aceasta, în legătură cu nerespectarea dispozițiilor Legii 273/2006 referitoare la Finanțele publice locale, mai exact în legătură cu nerespectarea reglementărilor privind definitivarea bugetului local si asigurarea publicării acestuia în termenele stipulate în lege. Curtea de Conturi este instituția care constată contravenția și aplică amenda.  După mai bine de doi ani în care în mod repetat nu au dat doi bani pe respectarea principiului transparenței și dispozițiilor Codului Administrativ, convocând în mod abuziv plenuri extraordinare, de îndată sau pur și simplu completând ordinea de zi a diferite plenuri cu proiecte de hotarâre livrate puțin înainte de ora ședinței și multe altele, iată că de data asta, s-au întrecut pe ei înșiși! Acum joacă în picioare atât Legea Finanțelor publice cât și Codul Administrativ la pachet! Degeaba le-a tot explicat inclusiv instanța faptul că întârzierea în îndeplinirea obligațiilor ce intră în exercițiul autorității publice, imputabilă instituției, nu poate fi calificată ca motiv de “maximă urgență”, că nu le intră-n cap. Într-un total dispreț față de noi toți, au reușit performanța să publice proiectul Bugetului pe anul 2023 aseară, pe la ora 18.00, în condițiile în care mâine este convocat plenul”, a afirmat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România a mai precizat că, de fapt, cei din conducerea Primăriei Timișoara ar fi „proștii clasei”, și nu salvatori ai orașului, așa cum s-au lăudat.

Dacă vă întrebați cum au stat lucrurile prin alte orașe din țară, la o simplă căutare pe internet veți constata faptul că salvatorii noștri sunt în fapt, proștii clasei. Primăriile precum Cluj, Oradea, Iași, Brașov, București, Craiova, Constanța, au publicat de mai bine de două săptămâni proiectele de Buget, asigurând astfel dezbateri și timp suficient pentru studierea documentelor. Sfidarea asta a legii și a timișorenilor are totuși un fundament… pentru că nu puteau face dezmățul ăsta cu riscul să nu fie votat Bugetul pe anul 2023, în loc de publicarea lui în timp util și asigurarea unei dezbateri publice serioase, și-au asigurat în schimb, din timp, voturile necesare pentru adoptarea acestuia! În acest sens, vreau să-i felicit pentru negocierea cu PSD! Bine, impropriu spus negociere… ci mai degrabă troc politic, asta după ce USR împreună cu PSD și Pro România au făcut front comun împotriva PNL la Consiliul Județean Timiș referitor la proiectul de hotărâre privind distribuirea sumelor către primăriile din Timiș. Știu că nu le place deloc useriștilor să-și asume public colaborările astea, că noh… ciuma roșie, dar în Consiliul Local Timișoara sunt într-atât de evidente, ca lumina zilei”, a declarat Roxana Iliescu.