Conducerea Spitalului Judeţean Reşiţa: „Niciodată nu au fost abandonați pacienți în fața locuințelor!“

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Deși Express de Banat a scris clar că una dintre persoanele internate la Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost externată și trimisă acasă fără personal care să o transporte, deși era netransportabilă, conducerea dezminte situația.

„Spitalul județean are patru ambulanțe cu transport a pacienților pentru consulturilor interdisciplinare și la domiciliu, ambulanțe de tip A. Pacienții netransportabili sunt programați pentru transport la domiciliu, fiind însoțiți și de un cadru medical auxiliar. La domiciliu sunt ajutați de familii, niciodată nu au fost abandonați pacienți în fața locuințelor! Spitalul trimite cadre auxiliare cu șoferul ca să-i ajute”, explică situaţia Adina Miloș, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Deși am insistat asupra faptului că, dacă sunt netransportabili, nu ar trebui să-i ducă serviciul de ambulanță, purtătorul de cuvânt al spitalului ne-a răspuns că „Servicul de Ambulanță Județean, dacă sunăm la ei, tot de tip A ne dau, doar cazurile terminale le duce cu ambulanța lor, cu aparatură, atât. Asta e legea. Dacă nu sunt cazuri terminale, nu pun la dispoziție o salvare cu toată aparatura medicală, care poate între timp trebuie să meargă la un caz de infarct. Noi trimitem ambulanța şi cu un cadru medical, dacă e nevoie și cu targa, se merge și cu targa. Chiar și în blocuri urcă cu ei”. Asta deși noi am scris clar că tocmai asta a fost problema, că a fost lăsat un pacient netransportabil în fața blocului.

1000x100 (5)

Imediat a intervenit managerul Cristina Bacer, care a spus că „dacă mie nu mi se aduce la cunoștință în scris, noi nu avem cum să luăm măsuri”, iar colega acesteia, Adina Miloș, a completat: „Dacă aveți vreo reclamație, trimiteți oamenii aici, să ne spună despre ce e vorba, niciodată nimeni nu a țipat la ei, nimeni nu i-a scos afară!”.

„Din contră, mereu am spus, și repet, eu sunt deschisă și citesc absolut orice reclamație dacă este, dar la ce nu sunt informată nu am cum să iau măsuri”, a insistat managerul Cristina Bacer.