Condițiile din Europa ajung și pe Valea Bistrei!

Valea Bistrei va fi un adevărat șantier în următoarele luni, însă scopul este unul foarte important, ce va aduce un beneficiu major cetățenilor: încep lucrările la apă și canal la Oțelu Roșu. În paralel, la fel de importante, demarează și lucrările pentru stația de epurare, promisiunea ministrului Rovana Plumb.

Acest sfârșit de an aduce două vești bune pentru cetățeni: s-a reușit obținerea de fonduri pentru două investiții esențiale în crearea unor condiții europene în Oțelu Roșu. Dacă contractul de finanțare pentru modernizarea sau construirea stațiilor de epurare în orașele din Caraș-Severin a fost semnat la sfârșitul lunii august de către ministrul Rovana Plumb, partea de licitații a durat puțin mai mult, însă s-a desemnat un câștigător, companie care se va ocupa de realizarea lucrării.

În urma masterplanului pe județul Caraș-Severin pe care l-am semnat cu doamna ministru Rovana Plumb, iată că ceea ce spuneam acum mult timp în urmă prinde contur și licitația pentru stația de epurare care a avut loc cu câteva luni în urmă s-a terminat și a fost desemnat un câștigător. Este vorba despre o societate din Oradea și, în cel mai scurt timp posibil, vor începe lucrările la stația de epurare”, a  declarat pentru Express de Banat primarul orașului, Luca Mălăiescu. Stația de epurare va fi amplasată la intrarea în oraș dinspre Caransebeș, iar lucrările nu vor întârzia mult până vor fi demarate.

Pe lângă această stație de epurare, vor începe și lucrările la rețeaua de apă și canal, lucrări de reabilitare și extindere a conductelor de transmisie și refacerea rețelei de distribuție și canalizare. Acest proiect presupune două etape, cea de implementare a rețelelor inexistente, dar și cea de refacere a celor existente în proporție de 90 la sută. „Putem spune că în maximum 2 ani de zile Oțelu Roșu va avea apă și canal la nivel european”, a fost precizarea edilului-șef.

Amintim faptul că lucrările la rețeaua de apă și canal din Oțelu Roșu ajung la suma de 16 milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene. Proiectul pe întregul județ, ce conține staţii moderne de epurare şi tratare a apelor uzate, precum şi reţele noi de conducte şi canalizare în orașele cărășene, atinge suma de 108 milioane de euro și este cel mai mare proiect finanțat din fonduri europene implementat în județ. Termenul de finalizare a proiectului este anul 2015.

Foto: debanat.ro

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Scormaniti putin la societatea asta din Oradea , ca parca au mai avut niste proiecte de efectuat prin judet , cred ca prin clisura Dunarii , ca prin iei se ciordesc sume mari din fondurile europene si merg la inparteala , intre politruci si partidele lor .

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/