Condiții moderne pentru orăvițeni în noua piață agroalimentară!

6,2 milioane de lei vor fi investiți în viitoarea piață agroalimentară, care se construiește la ieșire din Oravița spre Moldova Nouă.

La începutul acestui an au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Extinderea rețelei AgriCO în regiunea transfrontalieră Oravița-Bela Crkva (Biserica Albă)”.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii de utilitate publică prin construirea a două piețe agroalimentare în fiecare din cele două localități partenere, Oravița, respectiv Biserica Albă, pentru a facilita schimbul între producători și a încuraja comerțul transfrontalier între cele două țări.

leader board 728 x 90 px

Piața amplasată la ieșire din Oravița spre Moldova Nouă se va întinde pe o suprafață de 1.600 mp și va oferi condiții moderne atât comercianților, cât și cumpărătorilor, fiind dotată la cele mai înalte standarde (aer condiționat, încălzire pe timp de iarnă, lift). De asemenea, spațiile vor fi amenajate astfel încât produsele să fie comercializate în funcție de sortimente: legume-fructe, carne, lactate, informează Primăria Oravița.

Proiectul, în valoare de 6,2 milioane lei, este finanțat prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an.