Condiții excelente de studiu pentru elevii din comuna Luncavița

scoala verendin

Dacă în anii trecuți Primăria Luncavița efectua pe timpul verii mici lucrări de reparații și întreținere la școli și grădinițe, pentru ca la reîntoarcerea în bănci a elevilor, aceștia să găsească clase curate și reîmprospătate, situația stă cu totul altfel în 2021, după ce administrația locală a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea unităților de învățământ, în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Cele două unități de învățământ din comuna Luncavița numără aproximativ 170 de copii, cea mai mare populație școlară fiind la Verendin, 140 de elevi. Ambele școli au intrat încă de anul trecut într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, urmând ca până în 15 septembrie să aibă loc și recepția lucrărilor.

Primarul comunei Luncavița, Nicolae Velescu, ne-a mărturisit că este extrem de mulțumit de cum se prezintă lucrările la acest moment. „Fără lipsă de modestie, pot spune că ambele școli pot concura cu cele de la oraș. Pentru unitatea de învățământ din satul Verendin finanțarea obținută a fost mai mare, valoarea ridicându-se la 1,1 milioane de lei, iar pentru cea din Luncavița, la 560.000 de lei. Ambele proiecte se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală și chiar dacă acesta s-a blocat, după cum bine se cunoaște, nu am avut probleme cu deconturile. Mai avem pentru școala din Verendin să primim de la Minister ultima tranșă de bani, pentru Luncavița ne-a fost virată întreaga sumă. Constructorii mai au puțin de lucru, dar până începe școala facem și recepția lucrărilor.”, ne-a declarat primarul Nicolae Velescu.