Condiții de zece pentru elevii unui liceu dintr-o comună cărășeană

liceu mehadia

Administrația locală din Mehadia a reușit în numai două luni de zile să transforme clădirea Liceului „Nicolae Stoica de Hațeg” într-una care să corespundă întru totul nevoilor actuale ale elevilor.

Elevii liceului din Mehadia au pășit luni într-o unitate complet schimbată și utilată cu mobilier nou, după ce pe parcursul vacanței de vară s-a lucrat intens la modernizarea clădirii. Pentru că în ultimii ani în unitate s-au făcut doar lucrări de reparații și întreținere, primarul Grigore Bardac a considerat mai mult decât necesară o modernizare ca la carte a edificiului.

„Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local și sunt mulțumit de rezultatul final, pentru că am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus. Am schimbat tâmplăria PVC și am înlocuit toate termopanele, la fel și podelele, iar acum avem în sălile de clasă linoleum PVC, la fel ca în Occident. De asemenea, am schimbat instalația electrică și am montat corpuri de iluminat noi. Și instalația termică este nouă, caloriferele, conductele și țevile, practic tot ce ține de această parte. Am procedat la fel și cu instalațiile sanitare și cu grupurile sanitare. S-au mai reparat pereții, i-am tencuit și i-am zugrăvit, am montat gresie de trafic intens pe coridoare, astfel încât totul să arată așa cum trebuie, pentru ca elevii să-și desfășoare orele în cele mai bune condiții.”, ne-a declarat edilul comunei Mehadia.

Bardac se declară mulțumit nu doar de lucrarea executată de constructor, ci și de faptul că a reușit să-și îndeplinească unul dintre obiectivele creionate încă din perioada în care candida pentru funcția de primar.

Mi-am onorat promisiunea făcută în fața oamenilor. De fapt, această realizare este pentru elevi, pentru că investind în educație, investim în viitorul copiilor noștri. Sper ca și ei să înțeleagă că și noi  avem așteptări de la ei și de la profesorii acestei unități de învățământ, de a avea rezultate pe măsură, de a promova examenele de Bacalaureat  și testele naționale, într-un procent cât mai mare, de sută la sută chiar.”, a concluzionat Grigore Bardac.

liceu mehadia 2

liceu mehadia 3

liceu mehadia 5

liceu mehadia 4