Condiții de 10 pentru nou-născuți la spitalul din Caransebeș!

Un nou transport cu echipamente medicale a ajuns zilele trecute la spitalul din municipiul pe Timiș și Sebeș. Acesta este destinat Compartimentului de Neonatologie și este cel de-al doilea din această vară, după cel din luna iunie.

Compartimentul de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a fost dotat de curând cu 10 paturi, două lămpi pentru sterilizare, un monitor de funcții vitale, un injectomat și un incubator închis. Echipamentele au fost achiziționate prin proiectul „Servicii medicale optime pentru nou-născuți”, iar până la finalul lunii septembrie vor mai sosi altele noi, printre care un incubator deschis, o masă resuscitare, mese pentru înfășat și tratament, un laringoscop, un cântar și o lampă fototerapie, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

Dotarea Compartimentului de Neonatologie cu echipamente medicale noi este finanțată de Fundația Vodafone România prin Programul național „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” și este un proiect implementat de Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu Primăria Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Reamintim că în luna iunie la spitalul din Caransebeș ajungeau primele echipamente pentru Compartimentul de Neonatologie, fiind vorba despre un transiluminator venos și un autoclav pentru sterilizat biberoane.

Valoarea totală a proiectului este de 721.243 de lei, dintre care 650.000 de lei vin din partea Fundației Vodafone România, 57.045 de lei este cofinanțarea asigurată de Primăria Caransebeș, iar 14.100 de lei reprezintă contribuția Fundației Comunitare Banatul Montan.

pat nou nascuti

incubator