Vin vești bune dinspre Ministerul Dezvoltării care a anunțat că a fost aprobat proiectul privind realizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale în comuna Constantin Daicoviciu și în satele aparținătoare.
Primarul Daniel Boambeș a primit vestea mult așteptată, după ce ministrul Cseke Attila a dat undă verde proiectului care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Constantin Daicoviciu, depus inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar care nu a putut fi finanțat la vremea respectivă din cauza epuizării plafonului alocat acestui program.
În urma deciziei de marți a ministrului Dezvoltării, administrația locală din Constantin Daicoviciu va primi finanțare pentru realizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale prin noul Program Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 40.848.917,70 lei.
„Este o mare bucurie și totodată o împlinire personală pentru că prin acest proiect vom crește calitatea vieții în comună, creând condiții similare cu cele de la oraș pentru toți locuitorii noștri. În total vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale peste 1.400 de gospodării. Drumul până aici nu a fost ușor, dar știam că avem un proiect bun, matur, și asta pentru că noi am îndeplinit condițiile de eligibilitate și în prima fază, când proiectul a fost depus spre finanțare pe POIM. La acea vreme, au fost depuse 239 de proiecte pe POIM și aprobate 115, rămânând 105 eligibile, printre care și al nostru, însă, din păcate, la momentul respectiv, nu au mai fost fonduri.”, a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.
După acest pas, urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, începerea procedurii de achiziție publică și, ulterior acesteia, începerea lucrărilor propriu-zise.
„Am avut un proiectant care și-a făcut foarte bine treaba, pentru că am avut o documentație stufoasă și multe criterii de îndeplinit, ținând cont că vom avea o rețea de 50 de kilometri de conductă de gaz, stație de reglare și monitorizare a presiunii proprie. Mai devreme de un an jumătate nu vor începe lucrările, având în vedere că după semnarea contractului de finanțare urmează procedurile de achiziții publice pentru servicii de consultanță, dirigenție, proiectare și execuție.”, a concluzionat Boambeș.