Trei ani în puşcărie pentru 30 de lovituri mortale de cuţit!

Oribila crimă petrecută în dimineaţa zilei de 28 iulie a anului trecut în curtea unui sălaş de pe Calea Timişoarei din Reşiţa a fost soluţionată de Tribunalul Caraş-Severin.

În urma unei beţii crunte în doi, Nicolae Orgonaş a pierit la vârsta de 58 de ani după ce colegul de pahar, Nicolae Cica, l-a înjunghiat în aşa fel încât i-a şocat pe procuror şi criminalişti. Pe corpul victimei au fost descoperite zeci de tăieturi, toate foarte adânci, de 10-15 cm, medicul legist concluzionând că oricare dintre ele i-ar fi curmat viaţa. Ucigaşul, în vârstă de 60 de ani, a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de omor simplu, şi nu omor deosebit de grav, după cum spunea procurorul, doar pentru că nu s-a putut stabili care lovitură a fost prima. Atât victima, cât şi agresorul aveau o alcoolemie ce trecea bine de doi la mie, ceea ce înseamnă că erau foarte aproape de coma alcoolică. Aşa se explică faptul că ucigaşul nu-şi aminteşte absolut nimic despre cele întâmplate la sălaşul său.

,,S-a reţinut în sarcina clientului meu că în vara anului trecut, cu vreo 30 de lovituri de cuţit, ar fi omorât un bărbat, aflându-se amândoi într-o stare avansată de ebrietate, cu alcoolemie de peste doi la mie. A fost un conflict spontan, o bătaie între cei doi, deoarece şi pe corpul clientului meu s-au găsit urme ce au necessitat două zile de îngrijiri medicale. Tribunalul Caraş-Severin i-a aplicat o pedeapsă minimă, zece ani închisoare, dar în opinia mea aceasta putea chiar coborî sub minimul special prevăzut de lege. Pentru aceste motive am declarat apel împotriva deciziei Tribunalului Caraş-Severin”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Interesant este că Nicolae Cica nu va petrece zece ani în puşcărie, ci mult mai puţin. ,,Având în vedere faptul că are peste 60 de ani, din zece ani ar trebui să facă doar patru, dar el e de opt luni în arest preventiv, astfel că ar mai avea de stat vreo trei ani de stat după gratii”, a explicat Bolosin.