Concursul internațional de soluții pentru amenajarea centrului Timișoarei, aproape de a fi lansat

piata victoriei

Primăria Timișoara este foarte aproape de a lansa concursul internațional de soluții pentru amenajarea zonei centrale a orașului. Instituția a stabilit cuantumul premiilor care vor fi acordate.

Se va face un nou pas privind organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea Pieței Victoriei și a străzilor adiacente N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand. Primăria Timișoara amintește faptul că cei de la Ordinul Arhitecților din România au câștigat licitația pentru organizarea concursului, astfel că vor avea sarcina de a se ocupa de întreaga documentație necesară.

Acum, Primăria Timișoara a elaborat proiectul de hotărâre pentru aprobarea premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului. Valoarea cumulată a premiilor II, III și mențiunilor este de 60.000 euro, iar câștigătorul premiului I va beneficia de finanțarea contractului de proiectare în lei, fără TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local.

Zona zero a Timișoarei, compusă din Piața Victoriei și șapte străzi din jurul ei sunt emblematice pentru identitatea și istoria orașului nostru. Este zona de care timișorenii se simt atașați emoțional și simbolic, și este cartea noastră de vizită în fața vizitatorilor. De aceea, ne dorim o amenajare care să pună în valoare moștenirea arhitecturală și culturală a spațiului și să îl integreze armonios cu restul centrului istoric. La fel de importante sunt și calitatea, accesibilitatea și atractivitatea a acestui spațiu”, a spus primarul Dominic Fritz.

1000x200 dacus 02

Primăria Timișoara transmite că dorește să implementeze o soluție care răspunde nevoilor actuale de utilizare a spațiilor centrale și străzilor aferente, astfel încât locuitorii să beneficieze de un spațiu deschis, eficient și accesibil.

Până în momentul de față, Ordinul arhitecților din România a oferit consultanță pentru organizarea concursului propriu-zis, documentația de concurs, a elaborat și predat regulamentul de concurs, a pus la dispoziția concurenților materialele necesare, a realizat estimatul de investiție și tema de proiectare, precum și proiectul tehnic. Urmează partea de promovare și lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului și desfășurarea propriu-zisă a concursului și desemnarea marelui câștigător. Premiul cel mare va fi suportat de bugetul local iar în ceea ce privește participanții la această cursă, ei pot fi atât de pe teritoriul României cât și din orice stat membru EU”, au informat reprezentanții instituției.

publicitate si promovare online banner maxagro