Concursul de teatru pentru amatori – un real succes, la Moldova Nouă

Casa de Cultură de la malul Dunării a fost plină ochi cu ocazia primei ediții a concursului de teatru pentru amatori, o provocare la care au luat parte toți elevii ciclului primar de învățământ din Clisura Dunării.

În ideea de a-i sprijini pe cei mici să se implice mai mult în activitățile în care se regăsesc, reprezentanții instituției culturale din Moldova Nouă au demarat un proiect pilot prin intermediul căruia elevii și-au putut etala atât abilitățile teatrale, imaginația, dar și ingeniozitatea. Astfel, însoțite de părinți, bunici, coordonatori, cele patru echipe de prichindei înscrise în concurs au dat de-o parte orice emoție, câștigarea marelui premiu reprezentând singura preocupare.

Timp de aproape o oră, micuții – de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, le-au vorbit celor prezenți, prin intermediul scenetelor: „Rapsodii de toamnă”, „D-ale școlii”, „Serbarea abecedarului” sau „Soacra cu trei nurori”, atât despre importanța fiecărui anotimp în parte, despre întâmplările pline cu haz care se petrec la școală, despre cât de important este să știi să scrii și să socotești, cât și despre răbdarea de care trebuie să dea dovadă eroii binelui pentru a învinge răul.

Întrucât concursul nu a avut un juriu bine stabilit, elevii din cadrul fiecărei grupe participante au avut ocazia să voteze echipa care le-a plăcut cel mai mult, sigur, alta decât propria echipă. În urma voturilor acumulate, clasamentul primei ediții a concursului de teatru pentru amatori a arătat în felul următor:

– Locul I: sceneta „Serbarea abecedarului”, clasa I, înv. Carmen Băban;

– Locul II: sceneta „Soacra cu trei nurori”, clasa a IV-a, înv. Nori Miculescu;

– Locul III: sceneta „Rapsodii de toamnă”, clasa I-a B, înv. Stancovici Giurgevca.

Marele premiu al concursului a fost adjudecat elevilor clasei pregătitoare coordonate de învățătoarea Ramona Bida, sceneta „D-ale școlii”. Tot aici au mai fost câteva premii speciale acordate pentru: cea mai bună actriță, cel mai bun actor, dar și pentru cel mai frumos decor.

Prezent în cadrul evenimentului a fost și primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, cel care a vrut să le facă o surpriză micuților, edilul anunțându-i pe elevi, după înmânarea diplomelor și trofeelor, că, în cadrul următoarei ședinței ordinare a Consiliului Local, va pune pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care prevede acordarea unei sume de bani, din bugetul local, pentru ca toți copiii care au luat parte la concursul de teatru pentru amatori să beneficieze de o excursie unde hotărăsc ei, sigur, însoțiți de cadrele didactice.