Manifestarea, una cu tradiție deja pentru Școala 7 din Reșița, a ajuns anul acesta la ediția a șaptea. Organizatorii acțiunii vor să convingă un număr cât mai mare de cărășeni că mișcarea trebuie să ocupe un rol extrem de important în viața fiecăruia.
Școala gimnazială nr. 7 REŞIŢA organizează, în luna februarie 2015, ediţia a şaptea a manifestării „Sportul în viaţa mea”. Este o acţiune dedicată sportului, prin secţiunile sale participanţii fiind provocaţi să prezinte aspecte ale activităţii sportive văzute din mai multe perspective. Este vorba despre activitatea didactică ilustrată prin lecţiile de educaţie fizică, sportul de masă, care implică toţi elevii din şcoli, şi sportul de performanţă, practicat de un număr mult mai mic de persoane.
Totodată, proiectul urmăreşte abordarea sportului şi a mişcării privite din perspectiva promovării unui stil de viaţă sănătos, manifestarea urmărind evidenţierea unor modele de bune practici. Acţiunea „Sportul în viaţa mea” doreşte să fie o reflectare a sportului din punctul de vedere al elevilor, al cadrelor didactice, dar şi al familiei şi al societăţii, în general. Simpozionul se va orienta spre felul în care sportul şi educaţia fizică conduc la o educaţie a copilului din mai multe perspective, atât prin intermediul orelor, cât şi prin activităţi extraşcolare.
Parteneri în organizarea şi desfăşurarea simpozionului sunt: Primăria Reşiţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Academia Olimpică Română – filiala Caraş-Severin, Direcţia pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, Asociaţia „Prietenii Munţilor” Reşiţa.
Scopul proiectului constă în promovarea sportului şi a educaţiei fizice pentru implementarea unui stil de viaţă sănătos, prin oferirea unor modele de bune practici în acest sens.
Proiectul cuprinde mai multe secţiuni, dedicate atât preșcolarilor, cât și elevilor din toate ciclurile de învățământ.
2. DEDICATE CADRELOR DIDACTICE
3. Memorial „Profesor Nicolae Stăncună” – oferirea numelui „Nicolae Stăncună” sălii de sport a şcolii; meciuri de volei cu participarea profesorilor, a foştilor elevi şi a părinţilor elevilor din şcoală.
Acţiunea se derulează în mai multe etape şi în locaţii diferite.
26 FEBRUARIE 2015
27 FEBRUARIE 2015, ora 12.00, amfiteatrul şcolii:
2-9 IANUARIE 2015, 24-25 IANUARIE 2015, 5-8 FEBRUARIE 2015
Toţi elevii vor primi diplome de participare. Totodată, se vor acorda premiile I, II, III şi menţiune, pe categorii de vârstă (preşcolar, primar, gimnazial, liceal), celor mai reuşite lucrări înscrise în concurs. Pe un CD cu ISBN vor fi publicate materialele cadrelor didactice care prezintă calitate, originalitate şi care respectă criteriile impuse de organizatori. Termenul limită pentru primirea materialelor este 21 februarie 2015.
Coordonatorul proiectului este prof. Cristiana Schmaler, iar echipa de implementare este formată din membrii catedrei de educaţie fizică şi sport a şcolii, directorul adjunct, prof. Ileana Pomoja, şi consilierul educativ, prof. Cristina Ardeleanu.