Concurs de incompetenţe la conducerea Parcului Național Semenic-Cheile Carașului!

Cu siguranță ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns situația ultimilor directori ai Parcului Național Semenic-Cheile Carașului. De ceva vreme aceștia sunt tot interimari, chiar dacă s-a organizat concurs pentru acest post. Concurs pe care, de fiecare dată, interimarii l-au căzut, dar au rămas şefi în continuare.

Imediat după ce, în urma unor denunțuri la DGA, Sorin Tudorescu a fost schimbat din funcția de director al Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, a început un adevărat show cu noii directori, unii pur și simplu refuzând să facă ori să semneze documente ce fac rău ariei protejate, dar care erau impuse de silvici, alții, de gen feminin, după ce presa a reluat investigațiile pe „cazul Miloș”.

Anul acesta, însă, RA Romsilva și-a dat clar în petec cu numirile. Chiar dacă postul fusese scos la concurs, interimar la conducerea Parcului a fost numit Ion Muntian. Asta deși în evaluarea făcută pe anul 2016 primise calificativul nesatisfăcător!
Și, pentru ca circul să fie maxim, Ion Muntian se înscrie la concurs alături de Sorin Bunda, dar Muntian este respins, iar Bunda, care mai fusese director al Parcului, câștigă concursul. Doar că Sorin Bunda nu mai ajunge să și fie numit director al Parcului după ce i s-a propus un contract de muncă ce prevedea, în mod cu totul ilegal, spun surse din Romsilva, că deși câștigase postul prin concurs, acesta ar avea o perioadă de probă de 6 luni. Iar în acea perioadă putea fi destituit oricând de silvici, chiar și fără motiv!

Așa că Sorin Bunda refuză să semneze un asemenea contract și postul se vacantează din nou. Interimar este numit Ion Muntian. Da! Același care primise și nesatisfăcător la evaluare și care căzuse la concursul pentru postul de director!

La noul concurs, organizat în urmă cu aproximativ trei săptămâni, se înscrie Nicușor Ifca, șeful pazei Parcului, dar nici acesta nu reușește să promoveze examenul. Ghiciți?! Da, exact! În urmă cu aproximativ două săptămâni, Nicușor Ifca este numit directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, făcând rocada cu Muntian, care preia șefia pazei Parcului.

Însă, la fel de haios ni se pare faptul că Nicușor Ifca a postat pe contul personal de Facebook o fotografie de la o partidă de vânătoare în care apare de alături de alți camarazi, dar și de câțiva mistreți însângerați. Și asta în condițiile în care vânătoarea este interzisă în parcurile naționale! Vă dați seama câte sacrificii face omul acesta pentru a putea conduce Parcul Național Semenic-Cheile Carașului?!