Concurență mare pentru ocuparea unui post în învățământ! Peste 380 de candidați pentru 39 de posturi titularizabile!

Peste 380 de profesori, învățători și educatori din Caraș-Severin vor susține mâine examenul de titularizare pe post. Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru educatori, învățători și profesori de Fizică, Muzică și Educație Fizică și Sport. Nu există, în schimb, catedre vacante pe perioadă nedeterminată pentru discipline precum Matematică, Limba și Literatura Română, Limba și Literatura Engleză.

Concurență mare anul acesta la examenul de titularizare. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, au fost validați pentru susținerea probei scrise a Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022 – 386 de candidați, la 39 de discipline de concurs. Candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată în învățământ, iar cei care obțin cel puțin nota 5, pe perioadă determinată.

La nivelul unităților de învățământ din județ sunt disponibile 39 de posturi/catedre vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), 335 de posturi complete pe perioadă determinată și alte câteva sute de posturi incomplete/fracțiuni de normă, arată datele ISJ Caraș-Severin.

Din totalul catedrelor titularizabile, cele mai multe sunt la Reșița și Caransebeș. Pentru învățământul preșcolar sunt titularizabile 9 posturi, la Caransebeș (un post), Ezeriș, (un post), Reșița (5 posturi), în timp ce pentru învățământul primar sunt disponibile alte 7 catedre vacante pe perioadă nedeterminată – la Caransebeș (4 posturi), Reșița (3 posturi). Pentru învățământul liceal sunt disponibile 13 posturi titularizabile, la Caransebeș (5 posturi – dintre care 4 pentru catedra de Fizică și unul pentru catedra de Silvicultură), la Oravița, (3 posturi – pentru catedrele de Fizică, Chimie și Istorie), și Reșița (5 posturi – din care 2 pentru Pian Contemporan și câte un post pentru Pian, Artă și Coregrafie și Vioară).

De asemenea, posturi titularizabile se mai regăsesc și la Cluburile Sportive Școlare din Reșița (5 posturi, dintre care 2 pentru Natație și câte unul pentru Volei, Gimnastică și Lupte). Alte 2 posturi titularizabile sunt la Cluburile Copiilor din Caransebeș (Regie Teatru/Film) și Băile Herculane (Orchestra Populară – Taraf). Pentru învățământul profesional sunt disponibile 3 catedre titularizabile la Reșița – pregătire/instruire Alimentație Publică.

Rezultatele inițiale vor fi anunțate pe 19 iulie. Contestațiile vor putea fi depuse în perioada 19 – 21 iulie. Acestea vor fi soluționate până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie afișate rezultatele finale. Ședințele de repartizare vor avea loc în perioada 29 iulie – 24 august.