Concediere colectivă la Aquacaraș: 37 la sută din angajați sunt puși pe liber! Organigrama a fost supradimensionată politic!

Nicolae Miu Ciobanu, directorul societății de apă și canal de la nivelul județului, semnează concedierile celor care s-au aflat pe statele de plată ca urmare a influențelor politice, a celor care au trecut doar pe la casierie, nu și pe la muncă!

„E adevărat, la Aquacaraș a existat implicarea faptului politic, a recunoscut Ciobanu într-un interviu acordat pentru Express de Banat. Această societate este de interes judeţean şi avand activităţi care s-au derulat pe raza tuturor oraşelor, vrei nu vrei, trebuie să ai o comunicare, o colaborare cu administraţia locală, pentru că reţelele sunt ale dânşilor, noi doar le administrăm. Din păcate, factorul politic a avut o influenţă și în ceea ce priveşte politica de personal a societăţii Aquacaraş, politică de personal care a dus la nişte cheltuieli cu salariile nejustificat de mari”.

Ceea ce se tot vorbește pe la colțuri, cum că la Aquacaraș existau o mulțime de pile care încasau salarii fără să treacă măcar pe la locul de muncă, e adevărat, mai spune Nicolae Miu Ciobanu. Tocmai de aici și concedierile colective pe care le semnează. „Din momentul în care am prelut societatea, la începutul lunii decembrie 2017, nu am mai găsit niciun angajat care să nu vină la serviciu, cum a fost anterior, care să nu ştie unde este biroul sau unde este locul de muncă şi să primească banii pe carduri. Spuneam că s-a cunoscut şi că a fost o influenţă negativă pentru societate implicarea factorului politic. La nivel national, în ceea ce-i priveşte pe operatorii regionali de apă şi canal, cheltuielile cu personalul se situează cam în jurul a 52% din totalul sumelor care sunt încasate de societate. La Aquacaraş, din păcate, eu am găsit un procent mult mai mare, de aproape de 80% din totalul sumelor pe care societatea reuşea să le încaseze. Într-o procedură de concediere colectivă, după ce am făcut o analiză complexă împreună cu Consiliul de Administraţie, care a aprobat această reducere de personal şi un nou stat de funcţie, vom renunța la 37% din efectivul pe care l-am găsit în momentul în care am preluat această societate”, a dezvăluit directorul Aquacaraș.