Comunitățile rurale din Caraș-Severin pot găzdui tabere de dezvoltare personală destinate copiilor

Inițiatorii amplului proiect „Tabăra din inima satului” precum și susținătorii acestuia invită toate comunitățile rurale de pe raza județului Caraș-Severin pentru a veni în întâmpinarea taberelor de dezvoltare personală destinate tinerilor din județ

Programul educațional, ce vizează copiii din parohiile rurale ale Episcopiei Caransebeșului și pentru care au fost formați 30 de voluntari – elevi, studenți și cadre didactice, este organizat de către Departamentul de Tineret al eparhiei, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și al Centrului de tineret Moniom.

Echipele de voluntari, coordonate de către profesorul Nicoleta Marcu – directorul Casei Corpului Didactic al județului Caraș-Severin vor implementa acest nou concept de tabere inovative axat pe dezvoltarea personală – atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă, precum și pe dezvoltarea unor deprinderi de viață sănătoase și dobândirea unor valori morale menite să contribuie la formarea unor caractere alese, pe principii creștine. ”Conceptul de tabără pe care îl propunem ține cont de nevoile copiilor zilelor noastre – și aici vorbim mai ales de nevoia de socializare reală, nevoia de a fi ascultați, înțeleși și îndrumați spre a face cele mai bune alegeri în viață. De asemenea, pe lângă activitățile ludice și de divertisment specifice taberelor de vară, atelierele își propun să dezvolte abilitățile de comunicare, lucru în echipă, cele artistice și, desigur, o apropiere concretă a copiilor de biserică, printr-un program duhovnicesc adecvat vârstei fiecăruia. Programul este expresia concretă a purtării de grijă a Bisericii față de copii, tineri și familie, în general” a precizat părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Vara acestui an (15 iunie – 15 septembrie) se anunță a fi una încărcată după cum preconizează organizatorii :”Este o oportunitate excelentă a satelor din Banatul de Munte de a propune o tabără pentru toți copiii și tinerii din propria comunitate, la costuri foarte mici, dar cu un impact comunitar foarte ridicat, pentru că cele câteva zile cât durează tabăra vor constitui un eveniment care va angrena toți membrii satului: copii, părinți, bunici, profesori, autorități locale. Totodată, este o ocazie foarte bună de consolidare a parteneriatului strategic Biserică – Școală – Comunitate, punându-se, totodată, în valoare și tema anului omagial în Patriarhia Română: preoți, învățători și primari gospodari din satul românesc” .

Comunitățile rurale din Caraș-Severin (parohii, școli sau primării) care doresc să găzduiască taberele sunt rugate să contacteze organizatorii până la data de 01 martie 2019, la numărul de telefon: 0734.77.34.77 – pr. Mihai Ciucur – coordonatorului programului TDIS.

Programul destinat copiilor și tinerilor din zonele rurale ”Tabăra din inima satului” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și se înscrie în șirul manifestărilor organizate în eparhia noastră în Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.