„Comunitatea din Moldova Nouă funcţionează la limita supravieţuirii”

Reales de cetățeni în data de 27 septembrie să ocupe scaunul de edil în următorii patru ani, Adrian Torma rămâne în stand-by până la pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, totul din cauza faptului că instanțele cărășene au refuzat să valideze mandatele de primar și de consilier local ale tuturor aleșilor din orașul de la Dunăre, motivul principal al refuzului având la bază anomaliile prezentate de liberali, anomalii care se pare că au viciat scrutinul de la finele lunii septembrie.

La aproape două luni de când electoratul din Moldova Nouă s-a pronunțat în privința celor care să le conducă destinele până în 2024, activitatea administrativă de la Dunăre stă sub semnul incertitudinii, lucrurile funcționând „la limita supraviețuirii”. Fără primar, fără Consiliul Local, dar și cu secretarul instituției depistat pozitiv cu Sars-Cov-2, proiectele aflate în derulare abia dacă își pot continua cursul normal și nici vorbă de inițierea unor proiecte noi, gata să îmbunătățească condițiile de viață ale locuitorilor urbei.

Deși nu poate veni la primărie decât în calitate de simplu cetățean, Adrian Torma a explicat cât de greu este pentru un UAT să facă față unei asemenea situații, dar mai ales cum reușesc proiectele depuse să urmeze drumul materializării:

„Eu mă aud aproape zilnic cu colegii din primărie, cu foștii mei colegi, și în fiecare departament sau în fiecare decizie pe care o au de luat și nu au toate informațiile eu îi sprijin cu toate datele pe care le dețin și cu modul în care aș fi luat eu deciziile, asta ca să le ușurez puțin momentul în care trebuie să își asume anumite hotărâri. Evident, totul este la modul neoficial pentru că nu mai am nicio autoritate. Există o consultare datorită experienței, precum și a faptului că în toate proiectele europene și în toate deciziile am fost implicat patru ani, cunosc în detaliu fiecare parte din activitatea primăriei și sunt actualizat la zi. A trecut o săptămână de când nu sunt primar și e clar că nu sunt în necunoștință de cauză vizavi de ceea ce se-ntâmplă în instituție”.

Referitor la cât mai au de așteptat cetățenii din Moldova Nouă până să poată avea un primar cu atribuții depline, candidatul social-democrat înscris în cursa pentru un loc în Senatul României a precizat:

„S-a făcut recurs la decizia de anulare a Hotărârii BEC. Așteptăm ca Înalta Curte de Casație și Justiție să dea un termen de judecată, dar nu neapărat pentru că ne dorim noi, ci pentru că trebuie tranșată problema de la Moldova Nouă deoarece e necesar să avem un primar care să urce la conducerea orașului și să își asume proiectele în derulare, dar și să depună altele noi în următoarea linie de finanțare. De asemenea, trebuie construit un buget pentru anul viitor. Lucrurile sunt încă sub control, dar, din păcate, comunitatea din Moldova Nouă funcționează la limita supraviețuirii”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/