Comunitatea din Bănia întinde o mână de ajutor familiilor fugite din calea războiului din Ucraina!

volunteers serving hot soup for ukrainian migrants in refugee centre, russian conflict concept.

Trei familii, formate din patru adulți și 13 copii, au ajuns zilele acestea în comuna de pe Valea Almăjului, primind găzduire, hrană și haine curate din partea localnicilor cu suflet mare, care nu au rămas nepăsători în fața tragediei prin care trec vecinii ucraineni.

Avem o mămică cu trei copii, o alta cu șase și o familie, soț – soție, cu patru copii, urmând ca mămica să aducă pe lume încă un membru în maximum două săptămâni. I-am primit cu brațele deschise, pe unii dintre ei îi cunoșteam, ei făcând parte din comunitatea noastră de baptiști. Le-am pus la dispoziție tot ceea ce am putut, sunt bine și liniștiți acum că se află departe de conflict, dar și îngrijorați pentru cei rămași acasă.”, spune pastorul Bisericii Baptiste din localitate, Cristian Hînda, datorită căruia refugiații au ajuns la Bănia.

Nici conducerea Primăriei Bănia nu a rămas nepăsătoare, aceasta punând la dispoziția celor trei familii lemne de foc și s-a ocupat ca unul dintre copiii refugiați să ajungă la un spital din Târgu Mureș pentru un consult ortopedic de specialitate.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Întreaga comunitate s-a implicat, nu doar membrii Bisericii Baptiste. Fiecare a ajutat și ajută în continuare cu ce are, mai cu seamă că ne așteptăm să mai sosească, în perioada următoare, alte două familii. Primăria a pus la dispoziția refugiaților câte o remorcă cu lemne tăiate, iar împreună cu domnul primar am mers cu unul dintre copii, care are o problemă la picioare din naștere, și care era programat la operație în vara aceasta la Harkov, la un spital din Târgu Mureș,  pentru un consult ortopedic  de specialitate .”, mai spune Cristian Hînda.

banner 970 x 250